«Ανάσα» από 489 αρνητικά rapid test στο Αρκαλοχώρι - Προβληματισμός για τα κρούσματα στο Αστρίτσι

Ηράκλειο
«Ανάσα» από 489 αρνητικά rapid test στο Αρκαλοχώρι - Προβληματισμός για τα κρούσματα στο Αστρίτσι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα δεκάδες κρούσματα Κορωνοϊού στον Δήμο Μινώα Πεδιάδας αλλά και οι μικρές εστίες κρουσμάτων σε χωριά γειτονικών δήμων, σήμαναν συναγερμό στον ΕΟΔΥ

Ανησυχία προκαλούν τα κρούσματα κορωνοϊού σε Αρκαλοχώρι, Αστρίτσι, Ευαγγελισμό, Αλάγνι και Γαρίπα, με Κινητή ομάδα του ΕΟΔΥ να βρίσκεται το πρωί στην Πλατεία Ελευθερίας στο Αρκαλοχώρι, πραγματοποιώντας rapid test σε πεζούς.

Τα αποτελέσματα προκάλεσαν ανακούφιση καθώς από τα 489 δείγματα, δεν υπήρξε ούτε ένα θετικό κρούσμα Κορωνοϊού.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόσφατα θετικοί στον κορωνοϊό, εντοπίστηκαν ένας ιερέας, η σύζυγο του και τα δύο τους παιδιά, με την αγωνία να εντείνεται.

Όπως εκτιμά ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας Μανόλης Φραγκάκης τα κρούσματα κορωνοϊού αγγίζουν τα 15 στην ευρύτερη περιοχή του Αρκαλοχωρίου, με τον ίδιο να τονίζει την ανάγκη ευλαβικής τήρησης των μέτρων πρόληψης για την αποφυγή της διασποράς του Κορωνοϊού.

Στο Αρκαλοχώρι για τεστ βρέθηκαν σήμερα και πολλοί από τους κατοίκους του Αστριτσίου έπειτα από σχετική σύσταση της δημοτικής αρχής καθώς στο χωριό, υπολογίζεται πως υπάρχουν  έως και 8 επιβεβαιωμένα κρούσματα σε κατοίκους με όλες τις σχετικές ενέργειες να έχουν δρομολογηθεί, σύμφωνα με τον δήμαρχο Αρχανών Αστερουσίων Μ. Κοκοσάλη.

Την ίδια ώρα έως και 6 ακόμη κρούσματα, μέλη της ίδιας πιθανότατα οικογένειας,  εντοπίζονται σε ανθρώπους που κατάγονται από το Αστρίτσι αλλά δεν ζουν μόνιμα εκεί διατηρώντας ωστόσο επαφές.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News