Σύλλογος Γονέων Χερσονήσου: Το κλείσιμο τμημάτων επιβεβαιώνει την απουσία μέτρων για τον κορωνοϊό

Ηράκλειο
Σύλλογος Γονέων Χερσονήσου: Το κλείσιμο τμημάτων επιβεβαιώνει την απουσία μέτρων για τον κορωνοϊό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το αποτέλεσμα είναι πολλοί γονείς να επιλέγουν ατομικά να μη στέλνουν τα παιδιά τους στο σχολείο ή να βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για να κάνουν τα τεστ για να προστατεύσουν την οικογένεια τους

«Άρχισαν να κλείνουν τμήματα και να μπαίνουν σε καραντίνα μαθητές και γονείς και στο Δήμο Χερσονήσου, επιβεβαιώνοντας την απουσία των μέτρων που διεκδικούσαμε όλοι οι γονείς πριν το άνοιγμα των σχολείων, προκειμένου τα παιδιά μας να είναι ασφαλή μέσα στο σχολικό περιβάλλον.

Παράλληλα, φαίνεται η ανεπάρκεια των υγειονομικών πρωτοκόλλων που γίνονται λάστιχο κατά πως βολεύει, καθώς δεν προβλέπουν άμεσα τεστ στο προσωπικό του σχολείου, ούτε και στα παιδιά των γονέων που είναι θετικοί στον ιό, αφήνοντας εκτεθειμένη ολόκληρη την εκπαιδευτική κοινότητα. Το αποτέλεσμα είναι πολλοί γονείς να επιλέγουν ατομικά να μη στέλνουν τα παιδιά τους στο σχολείο ή να βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για να κάνουν τα τεστ για να προστατεύσουν την οικογένεια τους.

Δυστυχώς το έργο το έχουμε ξαναδεί. Πριν τη δίμηνη καραντίνα του Χειμώνα η κυβέρνηση αρνήθηκε πεισματικά να κάνει επαναλαμβανόμενα τεστ σε μαθητές και εκπαιδευτικούς, γιατί όπως ισχυρίστηκε «στις τάξεις ο ιός δεν κολλάει», τη στιγμή που πάνω από χίλια ήταν τα κλειστά τμήματα σε όλη τη χώρα, όταν 25-27 μαθητές στοιβάζονταν σε αίθουσες κλουβιά, χωρίς να τηρείται κανένα μέτρο απόστασης! Μετά τα έκλεισε για δυο μήνες, στέλνοντας τους μαθητές στα σπίτια τους, μακριά από τις σχολικές τάξεις, με όποιες συνέπειες μπορεί να έχει αυτή η επιλογή σε γνωστικό-κοινωνικό και ψυχολογικό επίπεδο, χωρίς να αξιοποιήσει το χρονικό αυτό το διάστημα ώστε να ληφθούν μέτρα και να επιστρέψουν με ασφάλεια στις τάξεις τους. Τώρα, όπως φαίνεται με αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης οδεύουμε ολοταχώς προς το επόμενο κλείσιμο!

Να σταματήσουν εδώ τα πειράματα της κυβέρνησης. Τα παιδιά μας δεν είναι πειραματόζωα!

Απαιτούμε :

  • Να γίνονται τεστ από κινητές μονάδες δειγματοληψίας σε σχολεία με κρούσμα ή που έχουν έρθει σε επαφή με κρούσμα.
  • Απολύμανση κάθε σχολείου με κρούσμα ή που έχουν έρθει σε επαφή με κρούσμα.
  • Διενέργεια δωρεάν επαναλαμβανόμενων τεστ σε εκπαιδευτικούς, εργαζόμενους στα σχολεία και μαθητές για να ελέγχεται η διάδοση του ιού.
  • Εξασφάλιση όλου του απαραίτητου αριθμού μόνιμων εργαζομένων στην καθαριότητα των σχολείων, ώστε να διασφαλίζονται οι υγειονομικοί όροι καθ’ όλη τη διάρκεια της λειτουργίας του σχολείου.
  • Αραίωση των μαθητών με ανώτερο αριθμό 15 ανά τμήμα και πρόσληψη εκπαιδευτικών με βάση τις ανάγκες που προκύπτουν.
  • Να παρθούν μέτρα για την αποσυμφόρηση των σχολικών λεωφορείων».

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News