Φωτιά στη Ρογδιά με το… καλημέρα

Κρήτη
Φωτιά στη Ρογδιά με το… καλημέρα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συναγερμός στην πυροσβεστική

Φωτιά ξέσπασε νωρίς το πρωί της Δευτέρας και συγκεκριμένα λίγο πριν τις 7 το πρωί, σε χαράδρα στην αγροτική τοποθεσία Αζίλακας της Ρογδιάς στο δήμο Μαλεβιζίου.

Μόλις η πυροσβεστική ενημερώθηκε για το συμβάν, σήμανε συναγερμός, με 15 άνδρες και 6 οχήματα να σπεύδουν στην περιοχή προκιεμένου να ριχτούν στη μάχη της κατάσβεσης, ενώ άμεση ήταν και η κινητοποίηση του Δήμου Μαλεβιζίου.

Μάλιστα οι ισχυροί άνεμοι δεν είναι "σύμμαχος" των πυροσβεστών, ενώ χρειάστηκε και η επέμβαση ενός πεζοπόρου τμήματος. Ειδικότερα, στην περιοχή βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, καθώς και της Ελληνικής Αστυνομίας, το έργο των οποίων συνέδραμε και μηχάνημα έργου από το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Μαλεβιζίου. Στο σημείο βρέθηκαν επίσης ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Γιώργος Πετούσης, ο Αντιδήμαρχος Γρηγόρης Φασουλάκης, καθώς και ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Γιώργος Ρεράκης.

Η φωτιά εκδηλώθηκε κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες. Η κατάσβεσή της ολοκληρώθηκε με επιτυχία, παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες που δημιούργησαν οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή.

Θυελλώδεις άνεμοι 

Θυελλώδεις άνεμοι πνέουν από το βράδυ της Κυριακής στην ευρύτερη περιοχή του ν. Ηρακλείου.

Ωστόσο και σύμφωνα με ενημέρωση από την πυροσβεστική υπηρεσία δεν έχουν υπάρξει προς το παρόν, γενικότερα,προβλήματα.  

Σε κάθε περίπτωση, διανύοντυας και αντιπυρική  περίοδο, η πυροσβεστική εφιστά την προσοχή όλων και κυρίως εκείνων που θα βρεθούν στην ύπαιθρο σήμερα, να μην προχωρούν σε καύση κλαδιών γεγονός που μπορεί να προκαλέσει πυρκαγιά.

Σύμφωνα με ενημέρωση από το Λιμεναρχείο Ηρακλείου, παρά τους ισχυρούς ανέμους στα πελάγη εντάσεως έως και 8 μποφόρ,  προς το παρόν δεν υπάρχει απαγορευτικό απόπλου για τα πλοία ενώ κανονικά διεξάγονται και οι πτήσεις από και προς το αεροδρόμιο Ηρακλείου.

(Φωτογραφίες από το Δήμο Μαλεβιζίου)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News