Ηράκλειο

Κρήτη: Ναρκώ - φορτίο «μαμούθ»: Διάλογοι «φωτιά» της συμμορίας /video

Βαριές διώξεις και νέα αποκαλυπτικά στοιχεία για τη ναρκω- συμμορία που έπεσε στα δίχτυα της δίωξης ναρκωτικών Ηρακλείου

Σιδηροδέσμιοι πέρασαν την πόρτα του δικαστικού μεγάρου Ηρακλείου και οι 7 συλληφθέντες οι οποίοι εμπλέκονται στη δράση της διεθνούς εγκληματικής οργάνωσης η οποία σύμφωνα με τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί φαίνεται πως εμπλέκεται σε συστηματική εισαγωγή ναρκωτικών από την Ολλανδία στην Ελλάδα με τελικό προορισμό την Κρήτη

Μετά από πολύωρη επισκόπηση της δικογραφίας ο Εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη κατά περίπτωση για συγκρότηση, διεύθυνση και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση, καθώς επίσης και για ιδιαίτερα διακεκριμένη περίπτωση διακίνησης ναρκωτικών κατ' επάγγελμα.

Σε βάρος του 51χρονου αυτοκινητιστή από το Ηράκλειο, που θεωρείται ως ο εγκέφαλος του κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών και ο συνδετικός κρίκος ανάμεσα στον 71χρονο επιχειρηματία και την οικογένειά του, και τους δύο Αλβανούς που εμπλέκονται στην ίδια υπόθεση, ασκήθηκε επιπλέον δίωξη για ηθική αυτουργία στη διακίνηση του φορτίου μαμούθ που έχουν κατασχέσει οι διωκτικές αρχές του Ηρακλείου.

Διάλογοι «φωτιά» της συμμορίας

Ένα φορτίο το οποίο  περίμεναν διακαώς τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, όπως φαίνεται από τους διαλόγους φωτιά που έχουν στα χέρια τους οι διωκτικές αρχές που είχαν καταφέρει να αποκρυπτογραφήσουν τον κώδικα επικοινωνίας τους.

Τα τούβλα με την κοκαΐνη αποκαλούνται κομμάτια, μικρά ή παλέτες στους διαλόγους των ναρκεμπόρων ενώ το ολλανδικό Skunk είναι το τσάι ή τα νανάκια στα οποία αναφέρονται συχνά τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης:  

Α: Θέλει βοήθεια τώρα, το τσάι θέλει βοήθεια

Β: Τα μικρά πόσα κομμάτια είναι ; τα νανάκια πόσα είναι ;

25 κιλά κάνναβης και πάνω από 3,5 κιλά κοκαΐνης συσκευασμένα σε κούτες και κρυμμένα ανάμεσα σε κρέατα, μεταφέρθηκαν από την Ολλανδία στην Αθήνα και από εκεί, το μεγαλύτερο μέρος της ποσότητας θα έφτανε στην Κρήτη.

Ο στενός συνεργάτης του Αλκέτ Ριζάι και διοργανωτής της κινηματογραφικής απόδρασης του από τον Κορυδαλλό είναι το πρόσωπο που παρέλαβε στο Σκαραμαγκά τρεις κούτες με 12 κιλά Skunk.

 Όπως εξηγεί η συνήγορος του  Θεονύμφη Μπέρκη ο ίδιος αρνείται κάθε σχέση με τη δράση του διεθνούς κυκλώματος.

Υποστηρίζει ότι δέχτηκε να μεταφέρει τα κιβώτια για να πάρει ως αντάλλαγμα ναρκωτικά για δική του χρήση.

Ωστόσο στους διαλόγους "φωτιά" της συμμορίας όπου οι κατηγορούμενοι αποκαλούν τα χρήματα χαρτιά ή φακέλους καταγράφονται συνομιλίες που δείχνουν ότι ο ίδιος είχε ενημερώσει τον εγκέφαλο του κυκλώματος πως θα πλήρωνε 7 χιλιάδες ευρώ για να παραλάβει τα ναρκωτικά. Ενώ σε άλλες επικοινωνίες αποτυπώνονται οι συχνές συναντήσεις τους και η συμμετοχή τους στη διακίνηση και άλλων φορτίων ναρκωτικών.

Α:Πόσα χαρτιά θα πάρω; Σου είπε ο κοντός ;

Β:Εφτά είναι…

Τη Δευτέρα το πρωί αναμένεται να απολογηθούν οι 5 Κρητικοί ενώ την Τρίτη οι δυο Αλβανοί κρατούμενοι.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια