Κρούσμα σε δεύτερο παιδικό σταθμό στο Ηράκλειο – Έκλεισαν δύο τμήματα

Κρήτη
Κρούσμα σε δεύτερο παιδικό σταθμό στο Ηράκλειο – Έκλεισαν δύο τμήματα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα τελευταία 24ώρα έκλεισαν τμήματα σε δύο παιδικούς σταθμούς του Ηρακλείου

Νέο κρούσμα κορωνοϊού σε παιδικό σταθμό του Ηρακλείου μέσα σε λίγες ημέρες, προκαλώντας προβληματισμό στις υγειονομικές αρχές.  

Πρόκειται για ένα παιδί στο Γ ΚΕΠΑ που διαγνώστηκε με τον ιό και φιλοξενείται στον συγκεκριμένο παιδικό- βρεφονηπιακό σταθμό στα Δειλινά.

Σύμφωνα και με τον πρόεδρο της ΔΟΠΑΦΜΑΗ, κ Μαρίνο Παττακό, με δεδομένο το επιβεβαιωμένο κρούσμα, ενημερώθηκε άμεσα ο ΕΟΔΥ και δόθηκε εντολή για αναστολή λειτουργίας για τις επόμενες δύο εβδομάδες.

 Επίσης όπως έγινε γνωστό κ, κλειστό θα παραμείνει ακόμη ένα τμήμα του παιδικού, κυρίως για προληπτικούς λόγους καθώς τα δύο τμήματα επικοινωνούσαν μεταξύ τους.

«Στα πλαίσια τήρησης του υγειονομικού πρωτοκόλλου, μέχρι τη Δευτέρα , τόσο το προσωπικό του συγκεκριμένου παιδικού σταθμού αλλά και στο σύνολο τους τα παιδιά θα υποβληθούν σε rapid tests με έξοδα του Δημοτικού Οργανισμού Προσχολικής Αγωγής Ηρακλείου ΔΟΠΑΦΜΑΗ», όπως έκανε γνωστό ο κ. Παττακός.

Υπενθυμίζεται ότι από την 1η Φεβρουάριου κλειστό παραμένει και για 14 ημέρες το ΙΑ Κέντρο Προσχολικής Αγωγής (ΚΕ.Π.Α.) του Δήμου Ηρακλείου στην περιοχή της Φορτέτσας λόγω κρούσματος COVID-19 που εντοπίστηκε σε νήπιο.

Αναλυτικά η σημερινή ανακοίνωση από το δήμο Ηρακλείου:

«Κλειστά δύο βρεφικά τμήματα στο Γ ΚΕΠΑ στο Δειλινό  λόγω κρούσματος COVID-19

Κλειστά θα παραμείνουν από σήμερα, Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2021 και για 14 ημέρες 2 βρεφικά τμήματα στο Γ Κέντρο Προσχολικής Αγωγής (ΚΕ.Π.Α.) του Δήμου Ηρακλείου, στην περιοχή του Δειλινού μετά από επιβεβαιωμένο κρούσμα COVID-19 που εντοπίστηκε σε βρέφος.

Η διοίκηση του Δ.Ο.Π.Α.Φ.Μ.Α.Η. ενημερώθηκε για το περιστατικό σήμερα και αμέσως έγιναν όλες οι απαραίτητες ενέργειες, σύμφωνα με τις οδηγίες του Ε.Ο.Δ.Υ..

Το προσωπικό του Γ ΚΕ.Π.Α. καθώς και τα βρέφη των συγκεκριμένων τμημάτων θα παραμείνουν σε κατ’ οίκον περιορισμό στο πλαίσιο των μέτρων αντιμετώπισης της πανδημίας COVID-19». 

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News