Την άνοιξη ξεκινά η αποκατάσταση του τείχους της Μποφόρ

Ηράκλειο
Την άνοιξη ξεκινά η αποκατάσταση του τείχους της Μποφόρ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μετά από αρκετές δεκαετίες και απίστευτες καθυστερήσεις, το έργο μπαίνει σε τροχιά

Ανησυχητικές είναι οι εικόνες στα ενετικά τείχη του Ηρακλείου, κατά μήκος της Δουκός Μποφόρ, όπου η φθορά του χρόνου και η εγκατάλειψη στο μνημείο είναι εμφανής, με φόντο τις μεγάλες ρωγμές στο μεγάλο οχυρωματικό έργο της Μεσογείου.

Μετά από αρκετές δεκαετίες και απίστευτες καθυστερήσεις, το έργο μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης την άνοιξη, οπότε εκτιμάται ότι θα εγκατασταθεί ο ανάδοχος, ο οποίος θα δρομολογήσει τις αναγκαίες εργασίες στερέωσης και αποκατάστασης των τειχών.

Όπως είναι γνωστό, τον Ιανουάριο του 2020 το έργο, ύψους 2,5 εκατομμυρίων ευρώ εντάχθηκε από την Περιφέρεια Κρήτης στο ΕΣΠΑ και αφορά εργασίες στερέωσης και αποκατάστασης των ενετικών τειχών, του ευθύγραμμου τμήματος Μπέμπο-Αγίου Φραγκίσκου, αλλά και το καμπύλο τμήμα μπροστά από το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου.

Ωστόσο, λόγω COVID υπήρξε στασιμότητα αρκετών μηνών στο επίμαχο έργο, προβλήματα όμως που, όπως φαίνεται, ξεπεράστηκαν και έτσι η ανάδειξη αναδόχου βρίσκεται στην τελική φάση, προκειμένου να γίνουν ουσιαστικές παρεμβάσεις για τη σωτηρία του μνημείου.

Εξάλλου, τον επόμενο μήνα ξεκινούν οι εργασίες για την ολοκλήρωση της ανασκαφής του αρχαίου θεάτρου της Γόρτυνας, έργο που χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Κρήτης με 240.000 ευρώ, από ίδιους πόρους, στο πλαίσιο προγραμματικής σύμβασης με το υπουργείο Πολιτισμού.

Το έργο περιλαμβάνει τη συνέχιση και ολοκλήρωση των εργασιών αποκάλυψης και αποκατάστασης του μεγάλου θεάτρου της Γόρτυνας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News