Γεώτρηση Γιούχτα: Η απάντηση της ΔΕΥΑΗ - Στα Δικαστήρια η λύση;

Ηράκλειο
Γεώτρηση Γιούχτα: Η απάντηση της ΔΕΥΑΗ - Στα Δικαστήρια η λύση;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε συζήτηση προχώρησαν ο επιβλέπων γεωλόγος της ΔΕΥΑΗ και ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Βασιλειών

Αναστάτωση προκλήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας στην περιοχή του Γιούχτα, με φόντο μια γεώτρηση.

Σύμφωνα με τον Προέδρο της ΔΕΥΑΗ, κ. Γιώργο Βουρεξάκη, το σημείο όπου επιθυμούσαν να «ανοιχτεί» η γεώτρηση βρίσκεται στα διοικητικά όρια του Δήμου Ηρακλείου, ενώ, έχουν ληφθεί όλες οι απαραίτητες άδειες από την Αποκεντρώμενη Διοίκηση, η οποία και είναι «η μοναδική αρμόδια υπηρεσία», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όπως σχολίασε στο neakriti.gr ο κ. Βουρεξάκης, η γεώτρηση επρόκειτο να χρησιμοποιηθεί για την αντιμετώπιση των προβλημάτων ύδρευσης των περιοχών γύρω από τις Βασιλειές και μόνο για τους θερινούς μήνες.

Μάλιστα, σύμφωνα με τον ίδιο, υπάρχει η διάθεση - από πλευράς ΔΕΥΑΗ - ακόμη και για ορισμό οργάνων ελέγχου της ποσότητας του νερού που θα καταναλώνεται.

Από ότι φαίνεται, ωστόσο, το ζήτημα θα λυθεί στα… δικαστήρια, καθώς, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο Δήμος Αρχανών Αστερουσίων αναμένεται να καταθέσει αύριο ασφαλιστικά μέτρα.

Σημειώνεται πως ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Αρχανών, κ. Μύρων Χιλετζάκης και ο γεωλόγος της ΔΕΥΑΗ και επιβλέπων της γεώτρησης, κ. Παναγιώτης Σοφίου μετέβησαν στο αστυνομικό τμήμα προκειμένου να συζητήσουν για την... επίμαχη γεώτρηση.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News