Αεροδρόμιο Καστελίου: Συναντήσεις & χρηματοδοτική ώθηση 80 εκατ. ευρώ

Ηράκλειο
Αεροδρόμιο Καστελίου: Συναντήσεις & χρηματοδοτική ώθηση 80 εκατ. ευρώ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νέα ώθηση στην πορεία κατασκευής έρχεται να δώσει η έγκριση της τελευταίας δόσης της χρηματοδοτικής συμβολής του Δημοσίου για το έργο ύψους 80 εκατομμυρίων ευρώ

Ακόμα μεγαλύτερο... άνοιγμα προς τους φορείς και την τοπική κοινωνία του νησιού επιχειρεί τώρα η εταιρεία του νέου διεθνούς αερολιμένα στο Καστέλι, που προχωρά σε μπαράζ επαφών και συναντήσεων, αρχής γενομένης χθες με τη συνάντηση στην Περιφέρεια Κρήτης.

Την ίδια ώρα νέα ώθηση στην πορεία κατασκευής έρχεται να δώσει η έγκριση της τελευταίας δόσης της χρηματοδοτικής συμβολής του Δημοσίου για το έργο ύψους 80 εκατομμυρίων ευρώ. Αναλυτικότερα, για την πορεία υλοποίησης των έργων για την κατασκευή του νέου διεθνούς αεροδρομίου Ηρακλείου στο Καστέλι ενημερώθηκε χθες ο περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης.

Στη συνάντηση στην Περιφέρεια συμμετείχαν συγκεκριμένα τα διευθυντικά στελέχη της εταιρείας του νέου διεθνούς αερολιμένα Ηρακλείου Κρήτης και συγκεκριμένα: ο γενικός διευθυντής Θανάσης Βούρδας, ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής επενδύσεων Θόδωρος Σμπιλίρης, ο γενικός διευθυντής κατασκευών Αντώνης Σίσκος και ο εκπρόσωπος της ΤΕΡΝΑ Α.Ε. Γιάννης Σμαραγδάκης, ενώ παρών ήταν και ο περιφερειακός σύμβουλος Γιώργος Πιτσούλης.

Οι εκπρόσωποι της εταιρείας “Διεθνής Αερολιμένας Ηρακλείου Κρήτης” ενημέρωσαν τον περιφερειάρχη Κρήτης για το αναπτυξιακό master plan της περιοχής και τόνισαν πως επιζητούν μια διαρκή, στενή και αγαστή συνεργασία με τους τοπικούς φορείς και την κοινωνία.

Οι εκπρόσωποι της εταιρείας διαβεβαίωσαν ότι οι ετοιμασίες και οι προπαρασκευαστικές εργασίες προχωρούν ομαλά, βάσει των χρονοδιαγραμμάτων. Όπως τόνισαν, αν και η όλη κατάσταση με την πανδημία και τα περιοριστικά μέτρα έχει προκαλέσει δυσχέρειες σε διάφορα επίπεδα, π.χ. μετακινήσεων, προμηθειών κ.τ.λ., εντούτοις το έργο εκτελείται σε γενικές γραμμές χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα και εμπόδια. Θυμίζουμε ότι βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη η διαμόρφωση των εργοταξιακών χώρων και υποδομών, όπως και ορισμένες πρόδρομες εργασίες όπως π.χ. χωματουργικά, αρχαιολογικές τομές κ.τ.λ.

Εντωμεταξύ, τη δεύτερη και τελευταία δόση της χρηματοδοτικής συμβολής του Δημοσίου για το έργο κατασκευής του νέου αεροδρομίου και των συνδετήριων οδικών αξόνων ενέκρινε το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών. Σε συνέχεια της πρώτης δόσης των 100 εκατ. ευρώ, το υπουργείο ενέκρινε τώρα άλλα 80 εκατ. ευρώ, φτάνοντας έτσι στην κάλυψη του συνόλου της συμμετοχής του Δημοσίου, που ανέρχεται στα 180 εκατ. ευρώ. Δικαιούχος των 180 εκατ. ευρώ είναι η εταιρεία “Διεθνής Αερολιμένας Ηρακλείου Κρήτης”. Πρόκειται για την εταιρεία που θα αναλάβει την κατασκευή και εκμετάλλευση του νέου αεροδρομίου, με μετόχους το Ελληνικό Δημόσιο με 45,9%, τη ΓΕΚ-ΤΕΡΝΑ με 32,46% και την ινδική GMR με 21,64%.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News