Ηράκλειο

Δράση κυκλοφοριακής αγωγής για μαθητές από την Τροχαία Ηρακλείου

Στο πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής της Κοινωφελής Επιχείρησης του Δήμου Ηρακλείου

Τις εκπαιδευτικές δράσεις κυκλοφοριακής αγωγής συνεχίζει η Τροχαία Ηρακλείου με την επαναλειτουργία των σχολικών μονάδων μετά τη δίμηνη αναστολή τους  λόγω της πανδημίας του Κορωνοϊού.

Στο πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής της Κοινωφελής Επιχείρησης του Δήμου Ηρακλείου  βρέθηκε εχθές Τρίτη το Δημοτικό Σχολείο Φόδελε, όπου οι μαθητές ενημερώθηκαν από στελέχη της Τροχαίας για τους κανόνες και τις συμπεριφορές που αφορούν στην κυκλοφορία των πεζών στο οδικό δίκτυο, με χρήση της υποδομής του Π.Κ.Α. ως εκπαιδευτικού περιβάλλοντος για τη διδασκαλία του μαθήματος.

Στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής εκδρομής οι μαθητές ενημερώθηκαν για τους τρόπους που ο πεζός πρέπει να κινείται στο οδικό δίκτυο μίας πόλης, με όρους ασφαλείας και προστασίας της σωματικής ακεραιότητάς του. Στόχος του μαθήματος ήταν αφενός η διαμόρφωση στους μαθητές σωστής κυκλοφοριακής συνείδησης, σε μία ηλικία όπου διαπλάθεται ο χαρακτήρας και η προσωπικότητά τους, και αφετέρου η παροχή εκείνων των εφοδίων ώστε να κινούνται με άνεση και ασφάλεια στο οδικό δίκτυο, στα πλαίσια των υποχρεωτικών μετακινήσεων τους.

Να σημειωθεί ότι κατά τη βιωματική εκπαίδευση κυκλοφοριακής αγωγής τηρήθηκαν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας και υγιεινής από τον υπεύθυνο του Π.Κ.Α. κ. Νίκο Κουρουπάκη.

Αναφέρεται επίσης ότι τη φετινή σχολική περίοδο η Τροχαία Ηρακλείου έχει ξεκινήσει μία συνεργασία με τη Πρόεδρο της Κοινωφελής Επιχείρησης του Δήμου Ηρακλείου κ. Θεοδώρα Λεμονή για την από κοινού εκπαίδευση των μαθητών της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης που θα επισκέπτονται το χώρο του Π.Κ.Α.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια