Αύξηση στα σύμφωνα συμβίωσης έφερε ο κορωνοϊός στο Ηράκλειο - Τι ισχύει για τους γάμους και τα διαζύγια

Κρήτη
Αύξηση στα σύμφωνα συμβίωσης έφερε ο κορωνοϊός στο Ηράκλειο - Τι ισχύει για τους γάμους και τα διαζύγια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πολίτες σχολιάζουν το ανησυχητικό παζλ, της αύξησης των συμφώνων συμβίωσης με παράλληλη μείωση των θρησκευτικών γάμων

Σημαντική αύξηση των συμφώνων συμβίωσης και στη διάρκεια της Πανδημίας του κορωνοϊού καταγράφηκε το 2020 στην πόλη του Ηρακλείου, ανάμεσα και σε ομόφυλα ζευγάρια, όταν τα υγειονομικά πρωτόκολλα, έφερναν τσουνάμι αντιδράσεων σε αρκετά νέα ζευγάρια τα οποία δεν μπόρεσαν να υλοποιήσουν το όνειρο τους, αυτό της τέλεσης θρησκευτικών γάμων και λαμπρών τελετών.

Πολίτες σχολιάζουν το ανησυχητικό παζλ, της αύξησης των συμφώνων συμβίωσης με παράλληλη μείωση των θρησκευτικών γάμων και όλα αυτά με φόντο την αυξητική τάση των διαζυγίων.  Ωστόσο, όπως εκτιμάται η πραγματική εικόνα σε σχέση με τα διαζύγια που δρομολογήθηκαν την περίοδο της καραντίνας θα διαφανεί τους προσεχείς μήνες.

Αύξηση των συμφώνων συμβίωσης και κατά την περίοδο εξάπλωσης της Πανδημίας του κορωνοϊού καταγράφεται στον Δήμο Ηρακλείου καθώς ολοένα και περισσότερα ζευγάρια καταφεύγουν στον συμβολαιογράφο για να επισημοποιήσουν τη σχέση τους αντί να επιλέξουν τον παραδοσιακό γάμο στην Εκκλησία.  Ανάμεσα τους και ομόφυλα ζευγάρια.

Συγκεκριμένα, 221 ήταν τα σύμφωνα συμβίωσης το 2020, όταν το 2019 δεν ξεπερνούσαν τα 213 ενώ μόλις 3 ήταν το 2010.

Λόγω της Πανδημίας του κορωνοϊού, αναμενόμενη κρίνεται η μεγάλη μείωση στους θρησκευτικούς γάμους καθώς από τους 1.064 το 2019, μόλις 240 τελέστηκαν  στη Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου, σύμφωνα με στοιχεία της Αρχιεπισκοπής Κρήτης.

Επιπλέον, τα διαζύγια το 2020 ανήλθαν σε 267 , καταγράφοντας μια μικρή μείωση σε σχέση με το 2019 οπότε άγγιξαν τα 315.

Ενώ σε επίπεδο Δήμου Ηρακλείου, οι γάμοι το 2020 ανήλθαν σε 492 εκ των οποίων οι 426 ήταν πολιτικοί και οι 66 θρησκευτικοί.  Αντιθέτως, από τους 621 γάμους το 2019, οι 432 ήταν πολιτικοί και οι 189 θρησκευτικοί.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News