Ελεύθερος ο Κρητικός για το «μίνι οπλοστάσιο» στη Μεσαρά

Ηράκλειο
Ελεύθερος ο Κρητικός για το «μίνι οπλοστάσιο» στη Μεσαρά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Του επιβλήθηκαν, ωστόσο, περιοριστικοί όροι

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε τελικά σήμερα ο Κρητικός που συνελήφθη πριν από μερικά 24ωρα, σε περιοχή της Μεσαράς, καθώς φέρεται να έκρυβε ουκ ολίγα όπλα (μεταξύ των οποίων κι ένα καλάσνικοφ) στο σπίτι του και σε ποιμνιοστάσιό του.

Ο κατηγορούμενος οδηγήθηκε σήμερα ενώπιον των ανακριτικών Αρχών Ηρακλείου και μετά το πέρας της απολογίας του αφέθηκε ελεύθερος.

Ωστόσο, θα πρέπει να εμφανίζεται στο Α.Τ. της περιοχής του μέσα στο πρώτο πενθήμερο κάθε μήνα, ενώ του απαγορεύτηκε η έξοδος από τη χώρα.

Μιλώντας στο neakriti.gr ο συνήγορος υπεράσπισης του κατηγορούμενου άνδρα κ. Νίκος Παπαδαντωνάκης δήλωσε «ικανοποιημένος από την ποινική μεταχείρισή» του εντολέα του «σε αυτή τη φάση της ποινικής διαδικασίας με δεδομένο ότι δεν έχει ποινικό παρελθόν και είναι πατέρας 5 παιδιών εκ των οποίων τα 3 ανήλικα».

Ο κατηγορούμενος έπεσε στο «δόκανο» των Αρχών το πρωί της περασμένης Παρασκευής σε περιοχή του δήμου Γόρτυνας για παραβάσεις της νομοθεσίας «περί όπλων».

Αστυνομικοί του ΤΑΕ Μεσαράς έκαναν οργανωμένη επιχείρηση κατά τη διάρκεια της οποίας πραγματοποιήθηκε εξονυχιστικός έλεγχος στην οικία και στο ποιμνιοστάσιο του κατηγορούμενου. 

Εκεί βρέθηκαν ένα πολεμικό τουφέκι καλάσνικοφ, ένα πιστόλι, δύο κυνηγετικά όπλα και 176 φυσίγγια διαφόρων τύπων και διαμετρημάτων.

Εξάλλου, εντοπίστηκαν ακόμη δύο γεμιστήρες, ένα κλείστρο πυροβόλου όπλου, μια φυσιγγιοθήκη, ένα σιδερένιο καθαριστικό κάννης κι ένας κάλυκας πολεμικού βλήματος.

Όλα τα εν λόγω ευρήματα κατασχέθηκαν από την Αστυνομία.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News