Υπόθεση μικρής Μελίνας: Ζητούν να εξαιρεθούν δύο πραγματογνώμονες

Ηράκλειο
Υπόθεση μικρής Μελίνας: Ζητούν να εξαιρεθούν δύο πραγματογνώμονες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Είναι πιθανό να υπάρξουν νέες καθυστερήσεις στη διαδικασία ολοκλήρωσης της δίκης

Νέες εξελίξεις έχουν προκύψει στην υπόθεση θανάτου της 4χρονης Μελίνας από τη Νεάπολη Λασιθίου η οποία είχε αφήσει την τελευταία της πνοή, τον Δεκέμβριο του 2015, μετά από χειρουργική επέμβαση (“κρεατάκια”), στην οποία είχε υποβληθεί στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, δύο από τους τρεις πραγματογνώμονες που διορίστηκαν από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου για τη διενέργεια πραγματογνωμοσύνης, υπέβαλαν αίτημα εξαίρεσής τους.

Υπενθυμίζεται ότι μετά την προ ημερών διακοπή της συνεδρίασης του δικαστηρίου, η δίκη θα συνεχιστεί στις 16 Φεβρουαρίου.

Εκείνη την ημέρα αναμένεται να εξεταστεί από την Έδρα το εν λόγω αίτημα των δύο πραγματογνωμόνων.

Επισημαίνεται ότι είναι πιθανό μετά την εν λόγω εξέλιξη, να υπάρξουν νέες καθυστερήσεις στη διαδικασία ολοκλήρωσης της δίκης.

Είχε προηγηθεί πριν από μερικές ημέρες αίτημα από την πολιτική αγωγή (πλευρά της οικογένειας του παιδιού) για ακύρωση του πορίσματος των τριών πραγματογνωμώνων που είχαν διοριστεί πριν από τις γιορτές των Χριστουγέννων από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου, υποστηρίζοντας ότι δεν είχε ενημερωθεί η τεχνική σύμβουλος της οικογένειας της 4χρονης, προκειμένου να δώσει το «παρών».

Εξάλλου, η πλευρά της οικογένειας του παιδιού ζήτησε ακόμη να διοριστούν νέοι πραγματογνώμονες, ωστόσο, το εν λόγω αίτημα απορρίφθηκε από το δικαστήριο το οποίο διόρισε εκ νέου τους ίδιους πραγματογνώμονες.

Τελικά λίγα 24ωρα αργότερα, δύο από τους εν λόγω πραγματογνώμονες υπέβαλαν αίτημα εξαίρεσής τους.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News