«Ενεργοί Πολίτες»: «Οικονομική Επιτροπή εναντίον Δημοτικού Συμβουλίου» - Η απάντηση της Δημοτικής Αρχής

Ηράκλειο
«Ενεργοί Πολίτες»: «Οικονομική Επιτροπή εναντίον Δημοτικού Συμβουλίου» - Η απάντηση της Δημοτικής Αρχής

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Έλλειψη σεβασμού της Δημοτικής αρχής στις αποφάσεις της συντριπτικής πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου»

“Η έλλειψη σεβασμού της Δημοτικής αρχής στις αποφάσεις της συντριπτικής πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου η σύνθεση του οποίου απεικονίζει την βούληση των πολιτών, όπως αυτή εκφράστηκε στις αυτοδιοικητικές εκλογές την οδήγησε σε άλλη μια απονενοημένη και αντιδημοκρατική ενέργεια.

Έπειτα από απόφαση της οικονομικής επιτροπής -η σύνθεση της οποίας δεν αντιστοιχεί στο εκλογικό αποτέλεσμα-προσφεύγει στην επιτροπή του άρθρου 152 (Κώδικα Δήμου και Κοινοτήτων) για να προσβάλλει απόφαση του Δημοτικού συμβουλίου η οποία μάλιστα έχει την έγκριση της αποκεντρωμένης διοίκησης, με σκοπό να την ακυρώσει.

Αλήθεια ποιο θα είναι το επόμενο βήμα; Μήπως να γίνει μία προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας να καταργηθεί το δημοτικό συμβούλιο και να μείνουν μόνο οι επιτροπές;

Ούτε διορισμένες πλειοψηφίες ,ούτε εκλογικοί νόμοι και νομοθετικές αλχημείες μπορούν πλέον να καλύψουν τη «γύμνια του βασιλιά»”.

Απάντηση Δημοτικής Αρχής στην ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης "Ενεργοί Πολίτες":

H ΔΕΠΑΝΑΛ είναι μια εταιρεία του Δήμου Ηρακλείου που έχει πληγεί ιδιαίτερα από την πανδημία και χρειάζεται οικονομική στήριξη.

Η Δημοτική Αρχή συνέταξε μια στοιχειοθετημένη πρόταση, η οποία συνοδευόταν από την εισήγηση της αρμόδιας υπηρεσίας, για το ύψος αυτής της ενίσχυσης. 

Ορισμένες παρατάξεις της αντιπολίτευσης υπερψήφισαν μια άλλη πρόταση, για μικρότερη οικονομικά ενίσχυση,  η οποία δεν συνοδευόταν από την ανάλογη εισήγηση των υπηρεσιών, ως θα όφειλε βάση του νόμου, κατά την εκτίμηση της Δημοτικής Αρχής.

Στο Δημοτικό Συμβούλιο, πέρασε με πλειοψηφία, η δεύτερη πρόταση. 

Η Δημοτική  Αρχή και η ΔΕΠΑΝΑΛ, με αίσθημα ευθύνης, πρωτίστως απέναντι στις οικογένειες των εργαζομένων στην εταιρεία, προσέφυγαν στην επιτροπή του άρθρου 152, όπως είχαν κάθε δικαίωμα, εναντίον της απόφασης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, η οποία με την σειρά της είχε επικυρώσει την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Με αυτόν τον τρόπο θα κριθεί η νομιμότητα της συγκεκριμένης απόφασης. Και ασφαλώς η Δημοτική Αρχή θα σεβαστεί την κρίση της επιτροπής.

Φανταζόμαστε ότι τούτο αποτελεί επιθυμία όλων των δημοτικών παρατάξεων: οι αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου να είναι σύννομες.

Όλα τα άλλα, περί «αντιδημοκρατικών ενεργειών» κλπ. δεν χρήζουν καν σχολιασμού.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News