Ηράκλειο

Το εντυπωσιακό παγοθραυστικό της Green Peace στο Λιμάνι Ηρακλείου - Τι κατέγραψε ο φακός της ΚΡΗΤΗ TV

Το παγοθραυστικό Arctic Sunrise στο Λιμάνι του Ηρακλείου

Πρόκειται για ένα πλοίο του στόλου της Green Peace με τεράστιες περγαμηνές στην έρευνα

Έχει δει τα θαύματα των πιο κρύων θέσεων στη γη. Ο λόγος για το Arctic Sunrise, το οποίο αποτελεί μέρος του στόλου της Green Peace, από το 1995, όταν έκανε το πρώτο της ταξίδι στη βόρεια θάλασσα για να τεκμηριώσει τη θαλάσσια ρύπανση από υπεράκτιες γεωτρήσεις πετρελαίου. Έκτοτε βρίσκεται σε όλο τον πλανήτη.

Ο τηλεοπτικός φακός βρέθηκε στο παγοθραυστικό, το οποίο βρίσκεται στο λιμάνι Ηρακλείου για τις ανάγκες αλλαγής πληρώματος και για λόγους συντήρησης, πριν αυτό συνεχίσει την επόμενή του αποστολή.

«Αυτό το πλοίο είναι παγοθραυστικό, είναι σαν αυγό. Συμπεριφέρεται αρκετά καλά στον πάγο, αλλά όταν έχει κακοκαιρία, τότε μετακινείται κατά 60 μοίρες, είτε προς την μία, είτε προς την άλλη πλευρά και αυτό είναι λίγο επικίνδυνο να βραχείς. Το πλοίο όμως είναι ασφαλές. Μπορεί να φιλοξενήσει 36 ανθρώπους εκ των οποίων οι 18 είναι το πλήρωμα», είπε στην ΚΡΗΤΗ TV, ο πλοίαρχος Nazareth Sanzini.

Ο πλοίαρχος περιέγραψε τα συναρπαστικά ταξίδια και την άγρια ζωή της Ανταρκτικής, ενώ όπως ανέφερε μεταξύ άλλων στο πλοίο έχει τοποθετηθεί έξτρα εξοπλισμός, «αυτή τη στιγμή έχουμε και ελικοδρόμιο», τόνισε.

Ερευνητές από όλο τον κόσμο συμμετέχουν στις αποστολές, καταγράφοντας τα δεδομένα για το λιώσιμο των πάγων τις επιπτώσεις, τα απειλούμενα είδη και γενικότερα τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής.

Η Αρκτική χρειάζεται επειγόντως βοήθεια, πρόσφατα επιστήμονες διαπίστωσαν ότι το ελάχιστο των πάγων της Αρκτικής έχει φτάσει στο δεύτερο χαμηλότερο επίπεδο από την έναρξη των μετρήσεων.

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια