Υπόθεση «Μαρσελίνο»: Στη φυλακή ο 52χρονος για τα 474 γρ. ηρωίνης

Ηράκλειο
Υπόθεση «Μαρσελίνο»: Στη φυλακή ο 52χρονος για τα 474 γρ. ηρωίνης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο πρώην ισοβίτης, που είχε εμπλακεί στην υπόθεση απαγωγής και δολοφονίας του 17χρονου ποδοσφαιριστή Μαρσελίνο, υποστήριξε στην ανακρίτρια πως η ποσότητα των ναρκωτικών ήταν για προσωπική του χρήση

Τον δρόμο για τη φυλακή πήρε χθες ο 52χρονος πρώην ισοβίτης, ο οποίος είχε καταδικαστεί πριν από περίπου 30 χρόνια σε δις ισόβια κάθειρξη συν κάθειρξη 18 ετών για την εμπλοκή του στην υπόθεση απαγωγής και δολοφονίας του 17χρονου ποδοσφαιριστή Μαρσελίνο, τον Μάρτιο του 1990.

Προ ημερών ο 52χρονος συνελήφθη στην ευρύτερη περιοχή του Γαζίου, όπου διαμένει μόνιμα τα τελευταία χρόνια, καθώς η Αστυνομία εντόπισε μέσα σε ψυγείο στο σπίτι του περισσότερα από 474 γραμμάρια ηρωίνης σε μορφή “βράχου”. Σε βάρος του ασκήθηκε κακουργηματική ποινική δίωξη και κατόπιν πήρε προθεσμία για να απολογηθεί ενώπιον των ανακριτικών Αρχών Ηρακλείου τη χθεσινή ημέρα.

Ο συλληφθείς παρουσιάστηκε χθες στην ανακρίτρια, όπου απολογούμενος υποστήριξε πως κατείχε τη συγκεκριμένη ποσότητα ηρωίνης για προσωπική του χρήση, καθώς είναι τοξικομανής. Ο 52χρονος, ο οποίος συνοδευόταν από τον συνήγορο υπεράσπισής του κ. Νίκο Παπαδαντωνάκη, ισχυρίστηκε ακόμη ότι ουδέποτε έχει πουλήσει ή δώσει ναρκωτικά σε κάποιον άνθρωπο.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ο 52χρονος υποστήριξε ακόμη ότι είχε αγοράσει την επίμαχη ποσότητα ηρωίνης για 4.500 ευρώ από άτομο το οποίο δε θέλησε να κατονομάσει, συμπληρώνοντας ότι η ποσότητα αυτή θα του “έφτανε” για περίπου δύο μήνες.

Εντούτοις, ο κατηγορούμενος κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος και αποφασίστηκε να μεταχθεί στην ψυχιατρική πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού. Εξάλλου, σύμφωνα με τον δικηγόρο του, υποβλήθηκε αίτημα να διενεργηθεί πραγματογνωμοσύνη από ιατροδικαστή, προκειμένου να επιβεβαιωθεί η τοξικομανία του.

Ο 52χρονος ήταν κρατούμενος των φυλακών της Νέας Αλικαρνασσού. Πριν από λίγα χρόνια αποφυλακίστηκε και, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν έφυγε από το Ηράκλειο, αφού διέμενε στην ευρύτερη περιοχή του Γαζίου. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι είχε μπει στο “στόχαστρο” της Δίωξης Ναρκωτικών.

Πριν από μερικά 24ωρα, αστυνομικοί έκαναν έρευνα στο σπίτι του 52χρονου, όπου βρήκαν - μέσα σε ψυγείο - δύο συσκευασίες που περιείχαν ηρωίνη 474 γραμμαρίων σε μορφή “βράχου”. Επίσης εντοπίστηκε το ποσό των 1.800 ευρώ που φέρεται να προήλθε από παράνομες δραστηριότητες, μία ζυγαριά ακριβείας, δύο κινητά τηλέφωνα, ένα γραμμάριο ηρωίνης, καθώς και «διάφορα είδη τα οποία προορίζονταν για τη συσκευασία και την πώληση ναρκωτικών ουσιών».

Όλα τα εν λόγω ευρήματα κατασχέθηκαν, ενώ στη συνέχεια έγινε έρευνα και στο σπίτι μιας γυναίκας που φέρεται, σύμφωνα με τις Αρχές, να προμηθεύτηκε ναρκωτικά από τον 52χρονο. Τόσο η γυναίκα, όσο κι ένας άνδρας, ο οποίος διαμένει μαζί της, συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν μαζί με τον 52χρονο ενώπιον του εισαγγελέα.

Στον 52χρονο ασκήθηκε κακουργηματική ποινική δίωξη και παραπέμφθηκε στον ανακριτή για να απολογηθεί. Στον αντίποδα, οι άλλοι δύο συλληφθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι.

(Φωτογραφία Αρχείου RawPixel)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News