Γούρνες: Οχήματα παραμένουν στον βυθό, 2,5 μήνες μετά την θεομηνία

Ηράκλειο
Γούρνες: Οχήματα παραμένουν στον βυθό, 2,5 μήνες μετά την θεομηνία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τι αναφέρουν κάτοικοι, ο Δήμος, το Λιμεναρχείο και εθελοντές δύτες

Βυθισμένα παραμένουν εδώ και 2,5 μήνες στη θαλάσσια περιοχή των Γουρνών, αρκετά αυτοκίνητα τα οποία παρασύρθηκαν από τα ορμητικά νερά εξαιτίας των πρόσφατων πλημμυρικών φαινομένων στον Δήμο Χερσονήσου.

Από την πλευρά του ο Δήμος Χερσονήσου, δηλώνει αναρμόδιος για την ανάσυρση των οχημάτων από τη θαλάσσια περιοχή, ενώ την ίδια ώρα, ο Λιμενάρχης Ηρακλείου, σύμφωνα με πληροφορίες, επιδιώκει να βρεθεί η χρυσή τομή, με την συμβολή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης καθώς ανάλογες διαδικασίες ακολουθήθηκαν και σε άλλες πληγείσες περιοχές της χώρας μας.

Ήδη, καταδυτικά συνεργεία έχουν εκφράσει την πρόθεση τους να συμβάλλουν εθελοντικά στις επιχειρήσεις ανάσυρσης των οχημάτων, ωστόσο οι επίμαχες εικόνες σε συνδυασμό με τις διαλυμένες υποδομές, προβληματίζουν τους δημότες και επαγγελματίες, οι οποίοι τονίζουν την ανάγκη να δρομολογηθούν άμεσα οι σχετικές διαδικασίες, πριν την έναρξη της τουριστικής σεζόν.

Δυόμιση μήνες μετά τις βιβλικές καταστροφές στον Δήμο Χερσονήσου, ανοιχτές παραμένουν οι πληγές στις υποδομές, ενώ βυθισμένα στη θαλάσσια περιοχή των Γουρνών παραμένουν συνολικά 7 οχήματα, εκ των οποίων μόνο δύο ΙΧ και ένα φορτηγάκι είναι ορατά.

Ο Δύτης και υποβρύχιος φωτογράφος Φίλιππος Μαράκης μαζί με δύο ακόμη δύτες και με τη βοήθεια χειριστή drone είχαν καταγράψει τη κατάσταση που επικρατούσε με τα βυθισμένα αυτοκίνητα, συμβάλλοντας εθελοντικά και στην διαδικασία της ταυτοποίησης οχημάτων.

Τα οχήματα έχουν σημανθεί ενώ τις επόμενες μέρες ο Λιμενάρχης Ηρακλείου Ευθύμης Δουβής θα ξεκινήσει κύκλο επαφών με τον Δήμο Χερσονήσου, την Περιφέρεια Κρήτης και την Αποκεντρωμένη Διοίκηση προκειμένου να βρεθεί η χρυσή τομή για την ανάσυρση των οχημάτων από τη θαλάσσια περιοχή. 

Πάντως, ο Λιμενάρχης Ηρακλείου τονίζει την ανάγκη εξεύρεσης λύσης, με τη συμβολή της Αυτοδιοίκησης καθώς απαιτείται η χρήση μηχανημάτων από την στεριά καθώς αντίστοιχες διαδικασίες ακολουθήθηκαν σε άλλες περιοχές της χώρας μας, οι οποίες επλήγησαν από τα ακραία καιρικά φαινόμενα.

Ήδη, καταδυτικά συνεργεία έχουν εκφράσει το ενδιαφέρον τους να προσφέρουν δωρεάν τις υπηρεσίες τους, όπως συνέβη και τον περασμένο Νοέμβριο, με τον Λιμενάρχη Ηρακλείου να εκτιμά ότι η όλη διαδικασία μπορεί να ξεκινήσει τον Φεβρουάριο, κάτι ωστόσο που θα εξαρτηθεί από τις καιρικές συνθήκες.

Πολίτες σχολιάζουν αυτές τις εικόνες, τονίζοντας την ανάγκη επίσπευσης των σχετικών διαδικασιών από τις αρμόδιες υπηρεσίες τόσο για την αποκατάσταση των υποδομών όσο και για την ανάσυρση των αυτοκινήτων από τη θάλασσα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News