Δίκη για το θάνατο της μικρής Μελίνας: 16 Φεβρουαρίου η απόφαση - Οργισμένος ο πατέρας ζητά απονομή δικαιοσύνης

Ηράκλειο
Δίκη για το θάνατο της μικρής Μελίνας: 16 Φεβρουαρίου η απόφαση - Οργισμένος ο πατέρας ζητά απονομή δικαιοσύνης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παράταση στο δράμα της οικογένειας της μικρής Μελίνας

Λίγο πριν την απόφαση, διεκόπη και πάλι η δίκη για το χαμό της 4χρονης Μελίνας που είχε εισαχθεί για χειρουργείο ρουτίνας το Δεκέμβριο του 2015 στο Βενιζέλειο, ωστόσο έχασε τη μάχη για τη ζωή στη ΜΕΘ Παίδων του ΠΑΓΝΗ.

Ο συνήγορος της οικογένειας της μικρής, υπέβαλε ένσταση για ακύρωση του πορίσματος των πραγματογνωμόνων που έχουν οριστεί, επικαλούμενος ότι δεν είχε ενημερωθεί η τεχνική σύμβουλος της οικογένειας, με τους συνηγόρους υπεράσπισης της κατηγορούμενης αναισθησιολόγου να κάνουν λόγο για τεχνάσματα, υπό το βάρος του αποτελέσματος ενός πορίσματος που δεν άρεσε στην άλλη πλευρά ως προς το περιεχόμενό του, και κυρίως ως προς το ότι δεν αποδίδει  ευθύνες στην κατηγορούμενη.

«Επειδή ενδεχομένως το περιεχόμενό της δεν είναι αυτό που θα ικανοποιούσε αυτή την πλευρά. Γι' αυτό το λόγο προέβαλε κάποιους ισχυρισμούς για να δημιουργήσει αυτού του είδους το "νεφέλωμα", όμως, η επιστημονική αλήθεια, ούτως ή άλλως, την οποία εμείς δεν είμαστε σε θέση να κρίνουμε απλά τη διαβάζουμε, όπως αποτυπώνεται στα πορίσματα και τις γνώμες των ειδικών, αυτή δεν μπορεί να αμαυρωθεί με κανέναν τρόπο, ούτε με τεχνάσματα, ούτε με καταχρηστικότητες», δήλωσε χθες η εκ των συνηγόρων υπεράσπισης της κατηγορούμενης αναισθησιολόγου, κ. Αλεξάνδρα Σπανάκη.

Ο έτερος συνήγορος υπεράσπισης κ. Γιώργος Στειακάκης δήλωσε πως: «Η διαδικασία θα εξελιχθεί παρόντων και των πραγματογνωμόνων στις 16 Φεβρουαρίου, οπότε εκεί θεωρώ πλέον ότι θα πρέπει να τελειώσει αυτή η δίκη με την αθώωση της κατηγορουμένης, η οποία αρκετά έχει ταλαιπωρηθεί από όλη αυτή τη διαδικασία, και καλό θα είναι και η πολιτική αγωγή, λιγάκι να κοιτάζει την ουσιαστική αλήθεια και όχι τα τεχνάσματα για να παραταθεί το μαρτύριο και της οικογένειας και της κατηγορουμένης».

«Αυτό που κάναμε ήταν το αυτονόητο. Είπαμε ότι η πραγματογνωμοσύνη είναι παντελώς άκυρη, διότι δεν ασκήθηκαν τα δικαιώματα που μας παρέχει ο νόμος. Εάν αυτό είναι νομικό τερτίπι, τότε τι να πω; Βέβαια δεν περίμενα να ακούσω και κάτι άλλο από την άλλη πλευρά», ανέφερε ο δικηγόρος Γιώργος Κοκοσάλης.

Παράλληλα ο έτερος συνήγορος κ. Αντώνης Δαμανάκης, δήλωσε πως «εμείς θέλουμε να ξεκαθαρίσει όσο το δυνατόν καλύτερα η υπόθεση αυτή και να ξέρουμε το τι έχει γίνει».

Στο δικαστήριο επικράτησε ένταση μεταξύ των συνηγόρων υπεράσπισης και πολιτικής αγωγής. Η ένσταση έγινε δεκτή, οπότε οι πραγματογνώμονες θα συντάξουν εκ νέου πόρισμα σε μια διαδικασία που θα συμμετέχει και η τεχνική σύμβουλος της οικογένειας, ωστόσο απέρριψε το αίτημα εξαίρεσης των εμπειρογνωμόνων και διορισμού άλλων, από διαφορετική περιοχή, με την πολιτική αγωγή να αφήνει εννοηθεί ότι τίθεται θέμα μεροληψίας υπέρ της αναισθησιολόγου.

Στο δικαστικό μέγαρο για μία ακόμη φορά βρέθηκαν μέλη της οικογένειας της άτυχης 4χρονης που ζητούν να αποδοθεί δικαιοσύνη. Ο πατέρας της μικρής Μελίνας μάλιστα εξέφρασε την οργή του για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει η υπεράσπιση ως ειλημμένη την αθωωτική απόφαση της αναισθησιολόγου και το συνήγορό τους να διευκρινίζει ότι κρίνεται απαραίτητη η κατ’ αντιπαράσταση εξέταση των εμπειρογνωμόνων με την καθηγήτρια του ΕΚΠΑ που είχε συντάξει πόρισμα - φωτιά και με το οποίο επέρριπτε ευθύνες για το θάνατο της μικρής, στην κατηγορούμενη αναισθησιολόγο.  

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News