«Μαϊμού» τραπεζικός υπάλληλος «άρπαξε» 8.600 ευρώ μέσω απάτης

Ηράκλειο
«Μαϊμού» τραπεζικός υπάλληλος «άρπαξε» 8.600 ευρώ μέσω απάτης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τηλεφωνική απάτη με θύμα γυναίκα στο δήμο Βιάννου

Απίστευτο θράσος φαίνεται ότι είχε άγνωστος δράστης που έστησε απάτη σε βάρος 67χρονης στο δήμο Βιάννου. Ο επιτήδειος τηλεφωνώντας στην γυναίκα κατάφερε να την πείσει ότι είναι τραπεζικός υπάλληλος. Όπως της είπε, θα έπρεπε να καταθέσει 8.600 ευρώ σε τραπεζικό λογαριασμό για είσπραξη καθυστερημένης επιταγής από την εφορία. Της έκανε μάλιστα και τη… διευκόλυνση να πληρώσει το ποσό σε δύο δόσεις.

Η 67χρονη κατέβαλλε το ποσό στο λογαριασμό αλλά δυστυχώς αποδείχθηκε ότι επρόκειτο για κομπίνα.

Από την αστυνομική έρευνα και προανάκριση της αστυνομίας διαπιστώθηκε ότι ο συγκεκριμένος λογαριασμός ανήκει στον αλλοδαπό σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για το αδίκημα της απάτης. Η προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Βιάννου.

Προσοχή στα ύποπτα τηλεφωνήματα

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης με αφορμή το παραπάνω περιστατικό και με στόχο την αποφυγή εξαπάτησης των πολιτών από επιτήδειους, συμβουλεύει:

  • να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί σε περιπτώσεις που μέσω τηλεφώνου, από άγνωστα άτομα (που παρουσιάζονται ως εκπρόσωποι φορέων ή υπάλληλοι Υπηρεσιών), σας ζητάνε την καταβολή χρηματικών ποσών ή την παροχή στοιχείων λογαριασμών ή κωδικών, για την πραγματοποίηση συναλλαγών.
  • να ενημερώνετε άμεσα τις αστυνομικές Αρχές σε κάθε περίπτωση που αντιλαμβάνεστε τέτοιες συμπεριφορές, ακόμα και στην περίπτωση απόπειρας απάτης σε βάρος σας.

Συμβουλές σχετικά με την αποφυγή εξαπάτησης είναι διαθέσιμες στην επίσημη ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας (www.hellenicpolice.gr) στην ενότητα Οδηγός του Πολίτη.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News