Υπόθεση «Μαρσελίνο»: Ποιος είναι ο πρώην ισοβίτης που πιάστηκε με μισό κιλό ηρωίνη

Ηράκλειο
Υπόθεση «Μαρσελίνο»: Ποιος είναι ο πρώην ισοβίτης που πιάστηκε με μισό κιλό ηρωίνη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο συλληφθείς παρουσιάστηκε… εν εξάλλω ενώπιον των δικαστικών Αρχών και τελικά πήρε προθεσμία για να απολογηθεί μεθαύριο Παρασκευή

Στον ανακριτή Ηρακλείου οδηγήθηκε σήμερα ένας 52χρονος άνδρας, ο οποίος συνελήφθη στην ευρύτερη περιοχή του Ηρακλείου, καθώς φέρεται να εμπλέκεται σε υπόθεση διακίνησης ηρωίνης.

Ο συλληφθείς παρουσιάστηκε… εν εξάλλω ενώπιον των δικαστικών Αρχών και τελικά πήρε προθεσμία για να απολογηθεί μεθαύριο Παρασκευή.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, στο σπίτι που διέμενε ο 52χρονος σε περιοχή του Δήμου Μαλεβιζίου, βρέθηκε και κατασχέθηκε-μεταξύ άλλων- ποσότητα ηρωίνης μεγαλύτερη των 470 γραμμαρίων…

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ο 52χρονος δεν είναι άγνωστος στις Διωκτικές Αρχές: Πρόκειται για πρώην βαρυποινίτη, ο οποίος είχε καταδικαστεί σε δις ισόβια κάθειρξη συν κάθειρξη 18 ετών για την εμπλοκή του στην υπόθεση απαγωγής και δολοφονίας του 17χρονου ποδοσφαιριστή Μαρσελίνο, τον Μάρτιο του 1990.

Η υπόθεση μπορεί να είναι άγνωστη σε όσους είναι νεότεροι των 35-40 ετών, ωστόσο, αποτελεί ουσιαστικά μια από τις σημαντικές υποθέσεις απαγωγών που συγκλόνισε το πανελλήνιο για τα όσα φρικιαστικά συνέβησαν σε βάρος του ανήλικου Ρομά από την Αγία Βαρβάρα της Αττικής.

Το πτώμα του Γιάννη Τσατσάνη όπως ήταν το πραγματικό όνομα του Μαρσελίνο, έμελλε να βρεθεί περίπου τρεις μήνες μετά την εξαφάνισή του.

Ένας ντόπιος κτηνοτρόφος πηγαίνοντας στο μαντρί του, αντιλήφθηκε ότι τα σκυλιά του είχαν βρει ένα μισοσκισμένο μπουφάν, ενώ αναδυόταν μια έντονη δυσοσμία.

Τα τσοπανόσκυλα είχαν τραβήξει έξω τη σορό η οποία ήταν σε προχωρημένη αποσύνθεση. Όπως διαπιστώθηκε από προσωπικά αντικείμενα που βρέθηκαν στο σημείο, η σορός ανήκε στον Μαρσελίνο. Η υπόθεση εξιχνιάστηκε από την Αστυνομία μέσα στις επόμενες ημέρες.

Το 1991 έγινε το δικαστήριο το οποίο έκρινε ένοχους και τους 8 κατηγορούμενους στους οποίους επιβλήθηκαν βαρύτατες ποινές. Στον 52χρονο επιβλήθηκε ποινή δις ισόβιας κάθειρξης συν 18 έτη, ενώ σε άλλους δύο επιβάλλονται ποινές δις ισόβιας κάθειρξης συν 17 και 25 έτη, κατά περίπτωση.

Πριν λίγα χρόνια αποφυλακίστηκε

Ο 52χρονος ήταν κρατούμενος των φυλακών της Νέας Αλικαρνασσού. Πριν από λίγα χρόνια αποφυλακίστηκε και σύμφωνα με πληροφορίες δεν έφυγε από το Ηράκλειο αφού διέμενε στην ευρύτερη περιοχή του Γαζίου.

Χθες το πρωί, αστυνομικοί έκαναν έρευνα στο σπίτι του 52χρονου, όπου βρήκαν - μέσα σε ψυγείο - δύο συσκευασίες που περιείχαν ηρωίνη 474 γραμμαρίων σε μορφή βράχου.

Επίσης εντοπίστηκε το ποσό των 1800 ευρώ που φέρεται να προήλθε από παράνομες δραστηριότητες, μια ζυγαριά ακριβείας, δύο κινητά τηλέφωνα, ένα γραμμάριο ηρωίνης, καθώς και «διάφορα είδη τα οποία προοριζόντουσαν για την συσκευασία και την πώληση ναρκωτικών ουσιών».

Όλα τα εν λόγω ευρήματα κατασχέθηκαν, ενώ στη συνέχεια έγινε έρευνα στο σπίτι μιας γυναίκας που φέρεται να προμηθεύτηκε ναρκωτικά από τον 52χρονο. Τόσο η γυναίκα, όσο κι ένας άνδρας, ο οποίος διαμένει μαζί της, συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν μαζί με τον 52χρονο ενώπιον του Εισαγγελέα.

Στον 52χρονο ασκήθηκε κακουργηματική ποινική δίωξη και παραπέμφθηκε στον ανακριτή για να απολογηθεί. Από εκεί πήρε προθεσμία για να απολογηθεί το πρωί της Παρασκευής. Στον αντίποδα, οι άλλοι δύο συλληφθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News