SOS για τα ετοιμόρροπα στο Ηράκλειο - Ορατός ο κίνδυνος ατυχημάτων

Ηράκλειο
SOS για τα ετοιμόρροπα στο Ηράκλειο - Ορατός ο κίνδυνος ατυχημάτων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τεράστιο κυκλοφοριακό πρόβλημα στην ευρύτερη περιοχή

Ωρολογιακή βόμβα αποτελούν στο Ηράκλειο τα εγκαταλειμμένα κτίρια, τα οποία χαρακτηρίζονται επικίνδυνα λόγω των προβλημάτων ετοιμορροπίας που παρουσιάζουν εδώ και αρκετά χρόνια.

Ωστόσο, ακόμα πιο ανησυχητικό είναι το γεγονός ότι πολίτες, πεζοί και οδηγοί , δεν αντιλαμβάνονται τους κινδύνους που ελλοχεύουν στα επίμαχα σημεία καθώς όπως κατέγραψε ο τηλεοπτικός φακός της ΚΡΗΤΗ TV, έχουν εξαφανιστεί, άγνωστο πως, τμήματα περιφράξεων σε εγκαταλειμμένα κτίρια, όπως στην οδό Σμύρνης και Αγίου Μηνά .

Και ενώ συμβαίνουν όλα αυτά, εξώδικο προς τον Δήμο Ηρακλείου απέστειλε το Αστικό ΚΤΕΛ Ηρακλείου λόγω των μεγάλων κυκλοφοριακών προβλημάτων που έχουν δημιουργηθεί, μετά το κλείσιμο οδικού τμήματος επί της οδού Αγίου Μηνά.  Αν σε έναν μήνα, δεν έχει δρομολογηθεί λύση, τότε το Αστικό ΚΤΕΛ θα απαντήσει με μηνύσεις προς όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Άκρως ανησυχητικές εικόνες κατέγραψε ο τηλεοπτικός φακός σε κεντρικά σημεία του Ηρακλείου, πέριξ εγκαταλελειμμένων κτιρίων τα οποία αποτελούν ….ωρολογιακές βόμβες, λόγω των κινδύνων που ελλοχεύουν για την ασφάλεια των πολιτών.

Χαρακτηριστικές είναι οι εικόνες στο εγκαταλειμμένο κτίριο επί της οδού Σμύρνης και Γιαννιτσών.  Άγνωστοι αφαίρεσαν τμήμα της περίφραξης.

Ορατός είναι ο κίνδυνος ατυχήματος και στο κτίριο επί της οδού Αγίου Μηνά, όπου και εκεί αφαιρέθηκε τμήμα της περίφραξης, με τον αντιδήμαρχο Πολεοδομίας να στέλνει το δικό του μήνυμα.

Την ίδια ώρα, το Αστικό ΚΤΕΛ απέστειλε εξώδικο προς τον Δήμο Ηρακλείου, καθώς το κλείσιμο εδώ και 3 μήνες τμήματος της ανόδου της οδού Αγίου Μηνά με κατεύθυνση προς Πλατεία Κορνάρου, δημιουργεί τεράστια κυκλοφοριακά προβλήματα στην ευρύτερη περιοχή.

Για το ζήτημα, ο Γιώργος Καραντινός τονίζει την ανάγκη κατεδάφισης του ορόφου του κτίσματος το οποίο εμφανίζει προβλήματα στατικότητας, σημειώνοντας ότι εκκρεμεί το τελικό πόρισμα της αρμόδιας Επιτροπής Νεωτέρων Μνημείων η οποία προχώρησε πριν λίγες μέρες σε αυτοψία, ωστόσο την τελική απόφαση για την τύχη του ορόφου θα λάβει ο αρμόδιος υπουργός.

Σε περίπτωση δεν δοθεί λύση σε χρονικό διάστημα ενός μήνα σε σχέση με την τύχη του ορόφου του κτιρίου, ώστε να δοθεί και πάλι σε κυκλοφορία το επίμαχο τμήμα, το Αστικό ΚΤΕΛ προειδοποιεί με μηνύσεις προς όλες τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι 733 είναι τα κτίσματα που παρουσιάζουν προβλήματα ετοιμορροπίας σε δημόσιο χώρο, στον ιστό της παλιάς πόλης, εκ των οποίων τα 243 χρήζουν άμεσων παρεμβάσεων, σύμφωνα με την καταγραφή που είχε κάνει το Τεχνικό Επιμελητήριο Ανατολικής Κρήτης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News