Σύλλογος Φροντιστών Ν. Ηρακλείου: «Να ανοίξουν τα φροντιστήρια μέσης εκπαίδευσης»

Ηράκλειο
Σύλλογος Φροντιστών Ν. Ηρακλείου: «Να ανοίξουν τα φροντιστήρια μέσης εκπαίδευσης»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Προειδοποιούν ακόμη για έξαρση του φαινομένου της παραπαιδείας

Επιστολή του Συλλόγου Φροντιστών Ν. Ηρακλείου με την οποία ζητούν να ανοίξουν άμεσα τα φροντιστήρια μέσης εκπαίδευσης τονίζοντας ότι θα πρέπει να υπάρξουν «ίσα μέτρα και ίσα σταθμά στις δομές της Β΄ θμιας εκπαίδευσης και να ανοίξουν τα φροντιστήρια παράλληλα με τα σχολεία». Προειδοποιούν ακόμη για έξαρση του φαινομένου της  παραπαιδείας και των παράνομων κατ´ οίκον ιδιαιτέρων μαθημάτων. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Τα Φροντιστήρια Μέσης Εκπαίδευσης σ΄ όλη την Ελλάδα έδειξαν καθ΄ όλη την διάρκεια της πανδημίας την υπευθυνότητά τους, τον σεβασμό τους στις υποδείξεις των ειδικών επιστημόνων και  τις αποφάσεις της Κυβέρνησης, το ενδιαφέρον τους για την αγωνία των μαθητών και των οικογενειών τους. Απέδειξαν ότι αποτελούν βασικό πυλώνα του Εκπαιδευτικού μας Συστήματος και διαδραμάτισαν έναν ξεχωριστό ρόλο στη στήριξη των μαθητών και της προσπάθειας ιδιαίτερα όσων έδιναν εισαγωγικές εξετάσεις για τα Α.Ε.Ι.

Η Ο.Ε.Φ.Ε. και τα χιλιάδες Φροντιστήρια-μέλη  αποδείξαμε έμπρακτα και στο πρώτο και στο δεύτερο lockdown ότι μπορούμε να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις αυτών των δύσκολων περιόδων, το ίδιο όμως αποδείξαμε και κατά τις περιόδους που τα Φροντιστήρια άνοιξαν. Δείξαμε ότι λειτουργούσαμε τα Φροντιστήρια με πλήρη εφαρμογή των υγειονομικών μέτρων, συνδυάζοντας τη ζωντανή επαφή με τους μαθητές μας, τη δια ζώσης διδασκαλία με την εξασφάλιση της υγείας των μαθητών και των καθηγητών  μας. Γι’ αυτό άλλωστε ποτέ δεν υπήρξε πρόβλημα μετατροπής έστω και ενός Φροντιστηρίου σε χώρο διασποράς του κορωνοϊού.

Μ’ αυτή την πολύτιμη εμπειρία και παρακαταθήκη, αλλά και τα έμπρακτα δείγματα γραφής εκ μέρους μας, θεωρούμε εντελώς απαραίτητη την άμεση επανεξέταση της  απόφασης να παραμείνουν τα Φροντιστήρια κλειστά αν και ανοίγουν  από την 1η Φεβρουαρίου τα Γυμνάσια και τα Λύκεια. Θεωρούμε ότι η απόφαση της Κυβέρνησης αδικεί την λειτουργία και την προσφορά μας. Πριν απ’ όλα όμως παραβλέπει παράγοντες όπως ο μικρός αριθμός μαθητών ανά τμήμα, κατά πολύ μικρότερος από ότι ισχύει στα τμήματα των σχολείων που ανοίγουν, που σε συνδυασμό με την αυστηρή τήρηση  όλων των υγειονομικών κανόνων εξασφαλίζει την μη αύξηση των όποιων κινδύνων.

Η εξαίρεση των φροντιστηρίων από το άνοιγμα της Β´θμιας εκπαίδευσης φρενάρει επιπλέον τη μαθησιακή διαδικασία,παρατείνει λειτουργικά και οικονομικά προβλήματα και δημιουργεί συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού, έξαρση του φαινομένου της  παραπαιδείας και των παράνομων κατ´ οίκον ιδιαιτέρων μαθημάτων καταπατώντας τους κανόνες υγιεινής και ασφάλειας.

Ζητάμε για τα φροντιστήρια: Ίσα μέτρα και ίσα σταθμά στις δομές της Β΄ θμιας εκπαίδευσης και να  ανοίξουν  τα φροντιστήρια παράλληλα με τα σχολεία.

Να δοθεί προτεραιότητα στον εμβολιασμό καθηγητών και λειτουργών της εκπαίδευσης  ώστε να θωρακιστούν οι δομές το γρηγορότερο δυνατόν.Οι αποφάσεις για την Β´ θμια εκπαίδευση να είναι ενιαίες με συνολική υγειονομική και εκπαιδευτική πληρότητα.

Είναι παιδαγωγική και κοινωνική αναγκαιότητα.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News