Ηράκλειο

Κορωνοϊός: Από τον Νοέμβρη το μεταλλαγμένο στέλεχος στο Ηράκλειο

Ηλικιωμένο ζευγάρι νοσεί από το νέο στέλεχος του ιού

Και γιατρός στο Ηράκλειο νοσεί από το μεταλλαγμένο στέλεχος

Στα μέσα Νοεμβρίου τοποθετείται - χρονικά - το πρώτο κρούσμα μεταλλαγμένου ιού που εντοπίζεται στην Κρήτη, σύμφωνα με τις έρευνες που βρίσκονται σε εξέλιξη. 

Ειδικότερα και σύμφωνα με πληροφορίες μετά τα εννέα επιβεβαιωμένα κρούσματα του μεταλλαγμένου ιού, τα οποία έχουν εντοπιστεί στην Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου, το πρώτο φαίνεται να τοποθετείται χρονικά κάπου στα μέσα Νοεμβρίου.

Μάλιστα, οι πληροφορίες αναφέρουν πως ηλικιωμένο ζευγάρι νοσηλεύεται στην Κλινική Covid του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου το οποίο νοσεί από το νέο στέλεχος του κορωνοϊού (το Βρετανικό Β117) ή διαφορετικά της μετάλλαξης του κορωνοϊού.

Επίσης οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι δύο ηλικιωμένοι κόλλησαν από συγγενικό τους πρόσωπο, που φαίνεται να τους επισκέφτηκε από το εξωτερικό.

Ωστόσο την ίδια ώρα ένα ακόμη κρούσμα του μεταλλαγμένου ιού εντοπίζεται στην Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου και πιο συγκεκριμένα σε νοσηλευτικό ίδρυμα του νησιού.  

Ειδικότερα, πρόκειται για έναν γιατρό που υπηρετεί στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου, ο οποίος νοσεί από το μεταλλαγμένο στέλεχος, με ήπια συμπτώματα, στο σπίτι του και μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, έχει κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου.

Υπενθυμίζεται ότι πλέον στο νησί έχουν επιβεβαιωθεί συνολικά 9 κρούσματα του νέου στελέχους του κορωνοϊού..

Σημειώνεται ότι σήμερα ανακοινώθηκαν από τον ΕΟΔΥ, 436 νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα μας και πιο συγκεκριμένα από τις 3 το μεσημέρι της Κυριακής έως τις 3 το μεσημέρι της Δευτέρας. Στην Κρήτη εντοπίζονται 8, από τα 436 και πιο συγκεκριμένα τέσσερα εντοπίζονται στην Π.Ε. Ηρακλείου και άλλα τέσσερα στην Π.Ε. Ρεθύμνου, ενώ τα Χανιά και το Λασίθι δεν εντοπίστηκαν νέα κρούσματα.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια