Ηράκλειο

Τo Σωματείο Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ καταγγέλλει «απαράδεκτη ανάθεση καθηκόντων σε προϊσταμένους»

"Στο ΠΑΓΝΗ δεν έχουν πραγματοποιηθεί κρίσεις προϊστάμενων για πάνω από μια δεκαετία" όπως αναφέρουν

Χωρίς αντικειμενικά και μετρήσιμα κριτήρια αναθέτουν καθήκοντα σε προϊσταμένους οι διοικητές, σύμφωνα με το τo Σωματείο Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση:

«Στο νοσοκομείο μας, όπως και σε πολλά νοσοκομεία, δεν έχουν πραγματοποιηθεί κρίσεις Προϊστάμενων για πάνω από μια δεκαετία. Αξιοποιώντας αυτό το γεγονός, οι Διοικητές αναθέτουν -χωρίς αντικειμενικά και μετρήσιμα κριτήρια- προσωρινά καθήκοντα σε όσους θεωρούν ότι πρέπει να προΐστανται κλινικών και τμημάτων. Σε αυτή την κατεύθυνση κινείται και η τωρινή Διοίκηση του νοσοκομείου.

Η συνέχιση αυτής της απαράδεκτης πρακτικής δημιουργεί προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία τμημάτων και κλινικών και καλλιεργεί την καχυποψία μεταξύ των εργαζομένων, πόσο μάλλον όταν αυτοί εργάζονται στα ίδια τμήματα και κλινικές.

ΖΗΤΑΜΕ:

  • Άμεσες κρίσεις από τα θεσμοθετημένα υπηρεσιακά όργανα. Ανασυγκρότηση και λειτουργία υπηρεσιακού συμβουλίου.
  • Να γίνουν επιτέλους κρίσεις για την ανάληψη θέσεων ευθύνης μέσα από αδιάβλητες διαδικασίες, μετρήσιμα και αντικειμενικά κριτήρια, όπως είναι ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΩΣΤΟ!
  • Έως ότου γίνουν κρίσεις από τα αρμόδια όργανα, οι οποίες δεν προχωρούν σκοπίμως εδώ και χρόνια, στις όποιες τοποθετήσεις να λαμβάνονται υπόψιν τα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα των υπαλλήλων (Προϋπηρεσία, Τίτλοι σπουδών, μεταπτυχιακά κλπ)».

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια