«Ηράκλειο 3.7.5»: «Παράνομοι οι όροι στις προσλήψεις στον Δήμο - Αντίκεινται στο Σύνταγμα»

Ηράκλειο
«Ηράκλειο 3.7.5»: «Παράνομοι οι όροι στις προσλήψεις στον Δήμο - Αντίκεινται στο Σύνταγμα»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Προσπάθησαν να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα», αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή της η Κίνηση «Ηράκλειο 3.7.5

«Οι όροι των προκηρύξεων είναι παράνομοι και καταχρηστικοί. Αντίκεινται στο Σύνταγμα, στην Εργατική Νομοθεσία και στις διεθνείς εργατικές συμβάσεις», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Κίνηση «Ηράκλειο 3.7.5», με αφορμή τις ανακοινώσεις προσλήψεων του Δήμου Ηρακλείου.

Ειδικότερα στα όσα η δημοτική αρχή και η αντιδήμαρχος Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου έσπευσαν να απαντήσουν, στην προσπάθειά τους να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα, στο θέμα των παράνομων και καταχρηστικών προσλήψεων που πεισματικά προωθεί, η κίνηση «Ηράκλειο 3.7.5» αναφέρει τα εξής:

«Οι όροι των προκηρύξεων αυτών είναι παράνομοι και καταχρηστικοί. Αντίκεινται στο Σύνταγμα, στην Εργατική Νομοθεσία και στις διεθνείς εργατικές συμβάσεις που έχει υπογράψει κατά καιρούς η χώρα μας.

Τέτοιους όρους, όσο κι αν προσπαθεί να νομιμοποιήσει η δημοτική αρχή του Ηρακλείου, δεν πρόκειται να το πετύχει, γιατί απλά δεν υπάρχει σε κανένας νομικός, εργατικός, αυτοδιοικητικός, κοινωνικός ή ανθρωπιστικός κώδικας που να το δικαιολογεί».

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News