Ε.Ο Ηρακλείου - Μοιρών: Αναστροφές και προσπεράσεις στο σημείο του θανατηφόρου τροχαίου

Κρήτη
Ε.Ο Ηρακλείου - Μοιρών: Αναστροφές και προσπεράσεις στο σημείο του θανατηφόρου τροχαίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ανθρώπινες ζωές κορώνα γράμματα στην Εθνική Οδό Ηρακλείου – Μοιρών

Η Εθνική οδός Ηρακλείου – Μοιρών βάφτηκε για μία ακόμη φορά με αίμα, σε έναν δρόμο με σοβαρά τροχαία ατυχήματα ακόμη και θανατηφόρα.

Στο σημείο που πριν καλά καλά συμπληρωθούν δύο 24ώρα και ένας ακόμη άνθρωπος χάσει τη ζωή του, οι προσπεράσεις γίνονται χωρίς πολύ σκέψη, το πέρασμα στο αντίθετο ρεύμα αποτελεί κανονικότητα, ακόμη και οι αναστροφές ή και οι αριστερές απαγορευτικές στροφές από τον οδικό άξονα, συνεχίζονται με αμείωτη ένταση.

Το βίντεο από το χθεσινό τροχαίο που αναρτήθηκε από τον πρόεδρο του Εθελοντικού Συλλόγου Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων σοκάρει.

Στην εικόνα φαίνεται το μπλε αγροτικό που οδηγούσε ο άτυχος 54χρονος να περνάει με ταχύτητα από την κάμερα και δευτερόλεπτα μετά, να συγκρούεται με το όχημα που κινούμενο στο οδικό δίκτυο με πορεία από το Ηράκλειο προς τη Μεσαρά, επιχείρησε να στρίψει και με αριστερή  στροφή, μπαίνοντας στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Ηράκλειο που κινούνταν ο 54χρονος, να κατευθυνθεί προς το Ανωγειανίδων Μετόχι.

Η σύγκρουση ήταν σφοδρή και μέσα σε μια στιγμή, άνθρωποι και σίδερα έγιναν ένα, μέσα σε κλάσματα δευτερολέπτου, η άσφαλτος βάφτηκε με αίμα.

Πρόκειται για ένα σημείο που όπως λένε κάτοικοι και επαγγελματίες της περιοχής, πολύ συχνά σημειώνονται τροχαία ατυχήματα και από αυτά, κάποια με πολύ σοβαρές συνέπειες ακόμη και απώλειες ζωών. Από τη μια όπως εξηγούν ο φαρδύς δρόμος που επιτρέπει να αναπτυχθούν ταχύτητες, από την άλλη η έλλειψη διαχωριστικής μπάρας δημιουργούν ένα επικίνδυνο κράμα για τους οδηγούς, που έρχεται να γίνει διπλά επικίνδυνο αν κάποιος υπολογίσει τα σημεία στα οποία κάποιος κόβοντας την κυκλοφορία στο άλλο ρεύμα επιχειρεί να περάσει στην αριστερή πλευρά για να κατευθυνθεί στο σημείο που επιθυμεί.

Στη συγκεκριμένη διασταύρωση για όσους θέλουν να φτάσουν στο Ανωγειανίδων Μετόχι το  πέρασμα για όσους κινούνται με κατεύθυνση προς τη Μεσαρά, αν θέλουν να είναι νόμιμοι πρέπει να φτάσουν μέχρι τη Σταυρακιανή Καμάρα και να στρίψουν.

Δεν συμβαίνει συχνά αυτό εξηγούν άνθρωποι που γνωρίζουν καλά την περιοχή και κινούνται καθημερινά, επιρρίπτοντας ευθύνες στην πολιτεία που μέχρι σήμερα δεν είδε ποτέ με σοβαρότητα αυτό το δρόμο, αλλά και στους οδηγούς που αγνοώντας αν παίζουν τη ζωή τους κορώνα γράμματα, επιδίδονται σε μια οδήγηση που κάθε άλλο τους διατηρεί ασφαλείς.

https://www.youtube.com/watch?v=j1rNSktTueI?enablejsapi=1&rel=0&autohide=1&showinfo=0&controls=1&disablekb=1&wmode=transparent&modestbranding=1&html5=1&autohide=1
ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News