Ηράκλειο

ΔΑΣ ΟΤΑ: «Προκήρυξη του Δήμου με κατάπτυστο όρο να προσλαμβάνονται υγιείς»

"Η κατρακύλα της δημοτικής αρχής δεν έχει τελειωμό" αναφέρει η ΔΑΣ

Την προκήρυξη πρόσληψης προσωπικού στο Δήμο Ηρακλείου καταγγέλλει η «Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία» ΟΤΑ του δήμου Ηρακλείου ζητώντας «να αφαιρεθούν τώρα οι απαράδεκτοι όροι» και να περάσουν οι εργαζόμενοι στην αντεπίθεση.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση:

«Τις τελευταίες μέρες ήρθαν στη δημοσιότητα 2 προκηρύξεις του Δήμο Ηρακλείου, για πρόσληψη προσωπικού στις οποίες υπάρχει ο επιπλέον κατάπτυστος όρος, με βάση τον οποίο μόνο υγιείς πολίτες θα προσλαμβάνονται! Συγκεκριμένα, πραγματοποιείται ένας απάνθρωπος αποκλεισμός όσων δεν “έχουν την υγεία και την φυσική καταλληλότητα”, “έχουν χρόνια ή υποκείμενα νοσήματα” και “ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες ευάλωτες στον ιό του κορωνοϊού COVID-19”.

Από πότε τα χρόνια ή υποκείμενα νοσήματα (διαβήτης, υπέρταση, άσθμα κλπ) αποτελούν λόγο αποκλεισμού από την εργασία; Από πότε η σωματική καταλληλότητα αποτελεί προϋπόθεση για την πρόσληψη στο δημόσιο; Καταπατούν ότι και όση προστασία έχει απομείνει από την εργατική νομοθεσία, κάθε προστασία προσωπικών δεδομένων, αφού όσοι από τους χιλιάδες ανέργους θελήσουν να κάνουν τα χαρτιά τους σε άλλο ένα πρόγραμμα ανακύκλωσης ανεργίας, από τα όσα γνωστά αναπαράγονται εδώ και αρκετά χρόνια στο Δήμο μας, θα πρέπει να κρατάνε και ιατρική γνωμάτευση για τη σωματική τους ακεραιότητα!

 Η κατρακύλα της δημοτικής αρχής και των συ παρατρεχάμενων της δεν έχει τελειωμό! Η δημοτική αρχή είναι τόσο προκλητική βάζοντας τέτοιους απαράδεκτους όρους σε προκηρύξεις, ομολογώντας έτσι ότι δεν υπάρχει και δεν τηρείται κανένα υγειονομικό πρωτόκολλο στους χώρους εργασίας μας κι ούτε έχει σκοπό να πάρει μέτρα για να μας προστατέψει.

Τους ενοχλεί το ενδεχόμενο ότι μπορεί να νοσήσουν οι εργαζόμενοι ή ότι μπορεί να ζητήσουν άδεια ειδικού σκοπού. Παραδέχονται με τον πιο ωμό τρόπο και αποδέχονται ότι είναι και οι ίδιοι οι Δήμοι αθωράκιστοι απέναντι στους κινδύνους υγείας που μπορεί να επιφέρει η πανδημία, αφού το σύστημα υγείας «κρατιέται με τα καλαμάκια» ουσιαστικά και ο σχεδιασμός του εμβολιασμού που χειροκροτούν όλοι μαζί φαίνεται να απομακρύνεται! Καλούμε την πλειοψηφία του συλλόγου εργαζομένων Δ.Η. τώρα να σπάσει τη σιωπή της. Να πάρει θέση απέναντι σε όσα επί δέκα μήνες βιώνουν οι συνάδελφοι, σε όσα σχεδιάζονται για την επόμενη γενιά εργαζομένων.

 Συναδέλφισσα/συνάδελφε Έχουμε πείρα. Απέναντι στους σχεδιασμούς αυτούς του κεφαλαίου, της κυβέρνησης και των δημάρχων του, απέναντι στην κάθε μορφής καταστολής τους και πρέπει άμεσα να δοθεί η απάντηση των εργαζομένων. Η δράση του ταξικού εργατικού κινήματος, ακόμα και στις νέες συνθήκες, δίνει κουράγιο και ελπίδα για να περάσουμε στην αντεπίθεση! Δεν πρέπει να κάνουμε βήμα πίσω από την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών μας. Να μην τους επιτρέψουμε να γυρίσουν τους εργαζόμενους σε μαύρες εποχές! Έχουμε τη δύναμη να σταματήσουμε τους σχεδιασμούς τους και να ακουστεί η δική μας φωνή! Μόνιμοι και συμβασιούχοι μια γροθιά απέναντι σε αυτή τη βάρβαρη πολιτική που υποβιβάζει τις ζωές μας!».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια