Ανέλπιστη βοήθεια για την οικογένεια Κρητικών που ζούσε χωρίς ρεύμα - Το συγκινητικό «ευχαριστώ» τους

Ηράκλειο
Ανέλπιστη βοήθεια για την οικογένεια Κρητικών που ζούσε χωρίς ρεύμα - Το συγκινητικό «ευχαριστώ» τους

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Και πάλι ρεύμα έχει η οικογένεια - Τους προσέφεραν χρήματα, φαγητό και παιχνίδια για το 10χρονο γιο τους

Θετικές είναι οι εξελίξεις για την οικογένεια που ζούσε χωρίς ρεύμα από το καλοκαίρι, σε περιοχή του Ηρακλείου.

Όπως αναφέρεται σε ευχαριστήρια ανακοίνωση της οικογένειας στο λογαριασμό στο Facebook της ψυχολόγου τους, κ. Τερέζας Βαλαβάνη, μέσα από δωρεές, οι οικογένεια με το 10χρονο παιδί, κατάφεραν να συγκεντρώσουν το ποσό των 7.000 € και να έχουν και πάλι ρεύμα στο σπίτι τους.

Οι ίδιοι ευχαρίστησαν τον κάθε έναν που συνέβαλλε όχι μόνο στην πλήρωση του χρέους τους, αλλά και στη δωρεά τροφίμων, καθώς και παιχνιδιών και ειδών πρώτης ανάγκης για το 10χρονο. Μάλιστα, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, η οικογένεια προέβη στη δωρεά μέρους των τροφίμων σε άλλους ανθρώπους που είχαν ανάγκη.

Όπως αναφέρουν: «Όταν έχεις περίσσευμα, πρέπει να το μοιράζεσαι. Όταν το μάθουμε όλοι μας αυτό, η ζωή μας θα γίνει πολύ καλύτερη».

«Ένα μεγάλο ευχαριστώ από καρδιάς για όλο τον κόσμο, που μας βοήθησε. Ας είναι όλοι τους ευλογημένοι από τον Θεό! Για μας σαν οικογένεια ήταν ένα μάθημα ταπείνωσης του εγωισμού και της περηφάνειας, ένα μάθημα ζωής, που μας έκανε ξανά να πιστέψουμε στον άνθρωπο. Σας νιώσαμε όλους σαν μια μεγάλη αγκαλιά. Όσο συμπεριφερόμαστε σαν άνθρωποι θα υπάρχει ελπίδα!».

Αναλυτικά, το κείμενο της ανάρτησης της κ. Βαλαβάνη:

Ο Γιάννης Παντατοσάκης και η Μαρία Αποστολάκη μαζί με τον 10χρονο Άγγελο πέρασαν από το γραφείο μου αυτή την εβδομάδα για να με ευχαριστήσουν και να με πληροφορήσουν με χαρά και συγκίνηση, ότι κατάφεραν να μαζέψουν εν μέσω κορωνοϊού και οικονομικής κρίσης από τους ευαισθητοποιημένους συνανθρώπους μας το ποσό των 7.000 €, ώστε να τους επανασυνδέσει η ΔΕΗ το ηλεκτρικό ρεύμα, που ήταν κομμένο από το Καλοκαίρι του 2020. Σας μεταφέρω τις ευχαριστίες τους:

«Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους τους ανθρώπους για την κινητοποίηση και την ανταπόκριση τους. Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψουν το πως σε μια παρά πολύ δύσκολη  περίοδο για όλους ανεξαιρέτως, οι άνθρωποι μας αγκάλιασαν με ευαισθησία και αγάπη. Αγκάλιασαν το αίτημα μας, να μπορέσουμε να ηλεκτροδοτήσουμε ξανά το σπίτι μας, ο καθένας ανάλογα με τις δυνατότητες του. Υπήρξαν πολλοί άνθρωποι πού έβαλαν 1 και 2 ευρώ, άλλοι μεγαλύτερα ποσά, μια κυρία, που δεν επιθυμεί να αναφερθεί το όνομα της,  συνέβαλε τα μέγιστα, συμπληρώνοντας τα 4.400€, που είχαν μαζευτεί από τις συνεισφορές με δικά της 2.000€ και ο πολιτιστικός σύλλογος του χωριού μας συμπλήρωσε τα υπόλοιπα 600€, που υπολείπονταν. Δεχτήκαμε πολλά τηλέφωνα συμπαράστασης. Τρόφιμα, λάδι, ξύλα, δωροεπιταγές από τον «Χαλκιαδάκη» σε συνεργασία με την ομάδα «Ένα Όνειρο για την Ελλάδα», δώρα για το παιδί μας. Πρόσφεραν στον Άγγελο καινούρια παπούτσια, ρούχα, παιχνίδια, ένα ποδήλατο, ένα tablet, για να μπορεί να παρακολουθεί διαδικτυακά τα μαθήματα. Μας συγκίνησε ιδιαίτερα η περίπτωση μιας χωρισμένος μητέρας με δύο κοριτσάκια, άνεργης, που ήθελε να μας προσφέρει 20€ και τρόφιμα από το ΤΕΒΑ, που παίρνουμε κι εμείς σαν βοήθημα κάθε δίμηνο από τον Δήμο. Φυσικά αρνηθήκαμε, όπως και αρνηθήκαμε και σε παρά πολλούς άλλους να μας μας φέρουν επιπλέον τρόφιμα. Αν όλοι που ήθελαν να μας βοηθήσουν, έφερναν όλα όσα είχαν διάθεση να προσφέρουν, θα βρισκόμαστε με ένα βουνό από τρόφιμα στο σπίτι, δίχως να δουλεύει το ψυγείο για να μπορούμε να τα συντηρήσουμε. Δώσαμε πολλές τσάντες σε άλλες οικογένειες με πράγματα που είχαν κι εκείνοι ανάγκη. Όταν έχεις περίσσευμα, πρέπει να το μοιράζεσαι. Όταν το μάθουμε όλοι μας αυτό, η ζωή μας θα γίνει πολύ καλύτερη. Δεν το περιμέναμε να δεχτούμε τόση συμπαράσταση, τόση αγάπη, τόση αλληλεγγύη και ήταν για μας ένα σπουδαίο μάθημα ζωής.

Με έκπληξη μας ήρθε στις 1/12/2020 ένας λογαριασμός της ΔΕΗ για να πληρώσουμε 178€, ενώ είμαστε με κομμένο το ρεύμα από το Καλοκαίρι. Επίσης ενώ καταθέσαμε τις 7.000 € του χρέους για την ΔΕΔΔΗΕ την Δευτέρα, μας συνέδεσαν το ρεύμα μόλις την Παρασκευή. Διαπιστώσαμε για άλλη μια φορά πόσο απογοητευτικός είναι ο τρόπος, που λειτουργούν οι δημόσιες υπηρεσίες στην Ελλάδα. Με ελάχιστη ευελιξία και ευαισθησία για τις ανθρώπινες ανάγκες του πολίτη.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ από καρδιάς για όλο τον κόσμο, που μας βοήθησε. Ας είναι όλοι τους ευλογημένοι από τον Θεό! Για μας σαν οικογένεια ήταν ένα μάθημα ταπείνωσης του εγωισμού και της περηφάνειας, ένα μάθημα ζωής, που μας έκανε ξανά να πιστέψουμε στον άνθρωπο. Σας νιώσαμε όλους σαν μια μεγάλη αγκαλιά. Όσο συμπεριφερόμαστε σαν άνθρωποι θα υπάρχει ελπίδα!»

εκ μέρους της οικογένειας

η ψυχολόγος Τερέζα Βαλαβάνη

(Φωτογραφία Unsplash)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News