ΕΛΜΕ Ηρακλείου: Παράσταση διαμαρτυρίας εκπαιδευτικών στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης

Ηράκλειο
ΕΛΜΕ Ηρακλείου: Παράσταση διαμαρτυρίας εκπαιδευτικών στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Δίνουμε οργανωμένα απάντηση στη επικίνδυνη πολιτική της κυβέρνησης»

Σε παράσταση διαμαρτυρίας προχώρησε η ΕΛΜΕ Ηρακλείου σήμερα, έξω από την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης.

H ΕΛΜΕ Ηρακλείου ζητάει «να καλυφθούν όλες οι ανάγκες του λαού στην Παιδεία και την Υγεία».

Το Δ.Σ της ΕΛΜΕ Ηρακλείου στο κάλεσμα της είχε καταδικάσει την «αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ , όπως αποτυπώνεται στη δραματική έλλειψη των βασικών μέτρων υγειονομικής προστασίας των σχολείων και της κοινωνίας συνολικότερα, όσο και σε εκείνο της θεσμικής επίθεσης στα μορφωτικά δικαιώματα της νεολαίας, στις εργασιακές, συλλογικές, δημοκρατικές και συνδικαλιστικές κατακτήσεις των εκπαιδευτικών».

Για τους παραπάνω λόγους η ΕΛΜΕ ζητάει:

«Ø Καλούμε την κυβέρνηση να λάβει τώρα όλα τα αναγκαία μέτρα της άμεσης και ασφαλούς λειτουργίας των σχολείων. Η «τηλε-εκπαίδευση» δε συνιστά εκπαίδευση, αλλά αντιπαιδαγωγικό μέσο αμορφωσιάς που επιτείνει τις κοινωνικές ανισότητες. Αρνούμαστε την «τηλε-αξιολόγηση» που ακυρώνει θεμελιώδεις αρχές της παιδαγωγικής. Διεκδικούμε την ασφαλή δια ζώσης λειτουργία των σχολείων. Προασπιζόμαστε όλες τις συλλογικές δημοκρατικές κατακτήσεις(συνεδρίες των συλλόγων στο χώρο και το χρόνο λειτουργίας των σχολείων κλπ)

Ø Να καλύψει όλες τις ανάγκες του ΕΣΥ

Ø Να διενεργήσει με κεντρικό σχεδιασμό τώρα μαζικά test για όλους τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές

Ø Να λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα μαζικού, άμεσου και ασφαλούς εμβολιασμού

Ø Να πάρει πίσω την Απόφαση για την Τράπεζα Θεμάτων

Ø Να μειώσει δραστικά την ύλη σε όλα τα μαθήματα

Ø Να επαναφέρει και να κατοχυρώσει όλα τα αντικείμενα των κοινωνικών, οικονομικών επιστημών και της καλλιτεχνικής παιδείας.

Ø Να μην καταθέσει το απαράδεκτο σχέδιο νόμου για την Γ/θμια: Καμία ισοτίμηση των πτυχίων με τους τίτλους των κολεγίων, καμία μείωση των εισακτέων. Εξω η Αστυνομία από τις Πανεπιστημιακές σχολές

Ø Να καλύψει όλες τις ανάγκες με μαζικούς διορισμούς μονίμων

Ø Να άρει όλα τα μέτρα ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης

Ø Καμία διενέργεια «τηλε-διαγωνισμάτων». Σχετικά με την κατάθεση της βαθμολογίας, τονίζουμε ότι, επειδή η «τηλε-εκπαίδευση» ακυρώνει τις θεμελιώδεις προϋποθέσεις της εκπαιδευτικής πράξης, υποστηρίζουμε το θεσμικά κατοχυρωμένο δικαίωμα που αφορά στις αντικειμενικές δυσκολίες εξέτασης των μαθητών κατά το Α Τετράμηνο(παρ. 1 του αρθ.103, ν.4610/2019) και προβλέπει τη γραπτή εξέταση και κατάθεση της βαθμολογίας στο Β τετράμηνο

Ø Κατάργηση των 3μηνων συμβάσεων των αναπληρωτών συναδέλφων και διεύρυνση των υπαρχουσών σε όλη τη διάρκεια του σχολικού έτους-Όχι στις Τοπικές Προσλήψεις στις ΔΙΔΕ.

Ø Κατάργηση των ν 4692 και4763 και όλου του αντιλαϊκού θεσμικού πλαισίου στην Εκπαίδευση

Ø Καμία Αξιολόγηση-Διαβάθμιση-Απόλυση

Ολόκληρη η ανακοίνωση ΕΔΩ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News