Αγροτικός Σύλλογος Αστερουσίων: Η κυβέρνηση αφήνει αθωράκιστη την ύπαιθρο της Κρήτης μέσα στην πανδημία

Ηράκλειο
Αγροτικός Σύλλογος Αστερουσίων: Η κυβέρνηση αφήνει αθωράκιστη την ύπαιθρο της Κρήτης μέσα στην πανδημία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Υπερήλικες άνω των 85 ετών, πρέπει από την περιοχή των Αστερουσίων, να μετακινούνται 40 ή 50 χιλιόμετρα και να συνωστίζονται σε 2 μόλις ΚΥ»

Η κυβέρνηση αφήνει αθωράκιστη την ύπαιθρο της Κρήτης μέσα στην πανδημία, αναφέρει σε ανακοίνωση του ο Αγροτικός Σύλλογος Αστερουσίων για την κατάσταση του Κέντρου Υγείας Χάρακα, τονίζοντας πως «αφού δεν ξεκινά ενιαία ο εμβολισμός σε όλα τα Κέντρα Υγείας, να αναγκάζονται υπερήλικες άνω των 85 ετών να μετακινούνται 40 ή 50 χιλιόμετρα και να συνωστίζονται σε 2 μόλις ΚΥ».

Όπως αναφέρει, «μέσω της άυλης συνταγογράφησης έρχονται μηνύματα στην περιοχή των Αστερουσίων για ραντεβού για εμβολιασμό μόνο στα ΚΥ Μοιρών και Καστελλίου Πεδιάδας! Δηλαδή, τις επόμενες μέρες, υπερήλικες άνω των 85 ετών, πρέπει από την περιοχή των Αστερουσίων, αλλά και γενικότερα, με ευθύνη δική τους και της οικογένειάς τους, να μετακινούνται 40 ή 50 χιλιόμετρα και να συνωστίζονται σε 2 μόλις ΚΥ».

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

«Ενώ η κυβέρνηση δίνει όλο το βάρος στον εμβολιασμό για να κρύψει την άθλια κατάσταση του δημόσιου συστήματος υγείας, φαίνονται τα πρώτα προβλήματα! Με τα Κέντρα Υγείας του Νομού να είναι εμβολιαστικά κέντρα, δεν ξεκινά ενιαία ο εμβολισμός σε όλα, με αποτέλεσμα, μέσω της άυλης συνταγογράφησης να έρχονται μηνύματα στην περιοχή των Αστερουσίων για ραντεβού για εμβολιασμό μόνο στα ΚΥ Μοιρών και Καστελλίου Πεδιάδας! Δηλαδή, τις επόμενες μέρες, υπερήλικες άνω των 85 ετών, πρέπει από την περιοχή των Αστερουσίων, αλλά και γενικότερα, με ευθύνη δική τους και της οικογένειάς τους, να μετακινούνται 40 ή 50 χιλιόμετρα και να συνωστίζονται σε 2 μόλις ΚΥ! Έτσι, ακόμα και ο εμβολιασμός φορτώνεται στην ατομική ευθύνη και στην τσέπη του καθένα, και με κίνδυνο στην υγεία τους!

Αποδεικνύεται ότι δεν υπάρχει ετοιμότητα και σχεδιασμός για την ενιαία και ολοκληρωμένη λειτουργία των ΚΥ και εμβολιασμό στην ύπαιθρο, αλλά γεννιούνται και ερωτήματα για ελλείψεις σε προσωπικό, υλικά, εμβόλια και υποδομές στα ΚΥ, που θα έπρεπε να είναι η πρώτη γραμμή άμυνας του πληθυσμού στην ύπαιθρο!

Με το να λειτουργεί το ΚΥ Χάρακα ταυτόχρονα ως εμβολιαστικό κέντρο, άραγε θα βγαίνουν οι εφημερίες, ώστε και να γίνουν και οι εμβολιασμοί και να καλύπτονται οι υπόλοιπες ανάγκες; Ή μήπως θα γίνει το Κέντρο Υγείας ιατρείο της μιας νόσου, κάτι καταστροφικό για τον πληθυσμό στα χωριά, που έχει προβλήματα και είναι γερασμένος;

Πρόκειται για εγκληματική πολιτική! Όπως βάζει μπροστά τις «αντοχές τις οικονομίας», που δεν βαστά την ενίσχυση του εισοδήματος του βιοπαλαιστή αγρότη, έτσι δεν βαστά και την υγεία του και της οικογένειάς του, όταν για το 2021, χρονιά πανδημίας, το κράτος προϋπολόγισε 600 εκατομμύρια ευρώ λιγότερα για την υγεία και 90 εκατομμύρια ευρώ λιγότερα για την πρωτοβάθμια υγεία. Μια κατάσταση για την οποία είναι υπεύθυνες όλες οι κυβερνήσεις, με το κλείσιμο νοσοκομείων, την πολιτική της υποχρηματοδότησης και υποστελέχωσης!

Η κυβέρνηση να πάψει να παίζει με τη ζωή και την υγεία των οικογενειών μας! Απαιτούμε:

  • Εδώ και τώρα να λειτουργήσει το Κέντρο Υγείας Χάρακα με το επαρκές προσωπικό, υλικά και υποδομές, ώστε να λειτουργεί και ως εμβολιαστικό κέντρο και να γίνονται οι εφημερίες του κανονικά. Άμεσες προσλήψεις, άμεση ενίσχυση σε αναγκαία υλικά και υποδομές!
  • Να οργανωθούν κινητές μονάδες του Κέντρου Υγείας για μαζικά τεστ και εμβολιασμό στα χωριά της περιοχής».

Αρχείο Επιβεβαίωσης Ραντεβού για εμβολιασμό ΕΔΩ

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News