«Έσωσαν» κρατούμενο που αυτοτραυματιζόταν με ξυράφι στις φυλακές Αλικαρνασσού

Ηράκλειο
«Έσωσαν» κρατούμενο που αυτοτραυματιζόταν με ξυράφι στις φυλακές Αλικαρνασσού

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Άμεση επέμβαση της Ομάδας Αντιμετώπισης Έκνομων Ενεργειών

Τα χειρότερα πρόλαβαν τα μέλη της Ομάδας Αντιμετώπισης Έκνομων Ενεργειών, με την άμεση επέμβασή τους στις φυλακές Αλικαρνασσού.

Ειδικότερα, σύμφωνα με ανακοίνωση του Σωματείου Υπαλλήλων Εξωτερικής Φρούρησης των φυλακών Αλικαρνασσού, το μεσημέρι της περασμένης Πέμπτης ένας κρατούμενος αυτοτραυματιζόταν με ξυράφι που είχε στην κατοχή του.

Ο Διοικητής της Εξωτερικής Φρουράς Αλικαρνασσού ενημερώθηκε τηλεφωνικά από τον Διευθυντή του Καταστήματος Κράτησης Αλικαρνασσού και, με τη σειρά του, ζήτησε την άμεση επέμβαση της Ομάδας Αντιμετώπισης Έκνομων Ενεργειών.

Μέσα σε λιγότερο από μία ώρα, τα 4 άτομα της Ομάδας που επενέβησαν είχε αφοπλίσει τον κρατούμενο, παραδίδοντάς τον ασφαλή στη σωφρονιστική υπηρεσία.

Αναλυτικά, η ανακοίνωσή τους:

«Με το παρόν έγγραφο θέλουμε αφενός να σας ενημερώσουμε και αφετέρου να συγχαρούμε την ομάδα αντιμετώπισης έκνομων ενεργειών του Καταστήματος Κράτησης Αλικαρνασσού, για την αμεσότητα και την αποτελεσματικότητα με την οποία έδρασε στις 7 Ιανουαρίου.

Πιο συγκεκριμένα, στις 14:40 ο Διοικητής της Εξωτερικής Φρουράς Αλικαρνασσού ενημερώθηκε τηλεφωνικά από τον Διευθυντή του Καταστήματος Κράτησης Αλικαρνασσού, ότι ο κρατούμενος Π.Μ. έχει στη κατοχή του ξυράφι με το οποίο αυτοτραυματιζόταν, ζητώντας την άμεση επέμβαση της Ομάδας Αντιμετώπισης Έκνομων Ενεργειών.

Σε μισή ώρα ήταν έτοιμη τετραμελής ομάδα, η οποία επιχείρησε με πλήρη εξάρτιση, με αίσιο αποτέλεσμα ολοκληρώνοντας το έργο τους περί ώρα 15:30, παραδίδοντας τον κρατούμενο ασφαλή στη σωφρονιστική υπηρεσία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι 2 από τα 4 μέλη τα οποία έδρασαν βρίσκονταν σε Κανονική άδεια, ενώ το τρίτο μέλος βρίσκονταν σε αδιάθετο-αλλαγής.

Ήταν η πρώτη επιχείρηση της Ο.Α.Ε.Ε. στο κατάστημα κράτησης Αλικαρνασσού και η οποία στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, αποδεικνύοντας ότι τα μέλη της ομάδας βρίσκονται σε συνεχή ετοιμότητα.

Με τη βοήθεια τη δική σας, όσον αφορά σε εξοπλισμό (χρήζει άμεσης αντικατάστασης ο παρόν πεπαλαιωμένος) και στη συνεχή εκπαίδευση των αντρών, οι ομάδες Ο.Α.Ε.Ε. που έχουν συσταθεί στα περισσότερα καταστήματα κράτησης, θα είναι σε θέση να φέρουν σε πέρας κάθε αποστολή που τους ανατίθεται.»

(Φωτογραφία Unsplash)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News