«Έφυγε» από κορωνοϊό ο αγαπητός κοινοτάρχης

Ηράκλειο
«Έφυγε» από κορωνοϊό ο αγαπητός κοινοτάρχης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πένθος για το θάνατο του Δημήτρη Πετράκη

Ανάμεσα στα δεκάδες θύματα του κορωνοϊού τις ημέρες της Πρωτοχρονιάς ήταν και ένας πολύ γνωστός συνάνθρωπός μας στην τοπική κοινωνία (που μεταξύ των άλλων διατελούσε και κοινοτάρχης Καραβάδου), ο αγαπητός Δημήτρης Πετράκης.

Μάλιστα, λόγω των περιοριστικών μέτρων, ο Δημήτρης Πετράκης (που γεννήθηκε στον Καραβάδο το 1946) τάφηκε την Πρωτοχρονιά στο χωριό του, παρουσία ελάχιστων ανθρώπων, με τον πολύ κόσμο που θα ήθελε να τον αποχαιρετήσει να μην έχει το δικαίωμα να πάει στην κηδεία του ανθρώπου αυτού, που όλη του η ζωή ήταν ένας αδιάκοπος αγώνας όχι μόνο επιβίωσης, αλλά και κοινωνικής προσφοράς.

Άκρως συγκινητική ήταν η ανάρτηση του διευθυντή της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Λασιθίου και πρώην κοινοτάρχη Καραβάδου Μανόλη Μακράκη, που έγραψε για τον Δημήτρη Πετράκη μεταξύ των άλλων: «Παιδί πολύτεκνης οικογένειας, είχε την ατυχία να χάσει την αγαπημένη του μητέρα Ελένη σε ηλικία 15 ετών, το 1961. Το επόμενο διάστημα κατατάχτηκε στη ΜΟΜΑ και, όντας ανήσυχο και ευφυές πνεύμα, έμαθε να χειρίζεται παντός είδους μηχάνημα. Σε σύντομο χρονικό διάστημα κατάφερε όχι μόνο να αναλαμβάνει χωματουργικές εργασίες, αλλά να αποκτήσει τα δικά του μηχανήματα. Τον καιρό της έντονης εκχέρσωσης αγρών και φύτευσης ελαιοδέντρων στη γη της Κρήτης, αρχές του 1970, εργάστηκε με τον αδελφό του Νίκο σε τέτοιου είδους εργασίες.

Σε ηλικία μόλις 27 ετών (!), το έτος 1973, έστησε με τ' αδέλφια του, τον Κωστή και τον Νίκο, το πρώτο φυγοκεντρικό εργοστάσιο στον Καραβάδο. Λειτούργησε επί 4 έτη και έκλεισε! Όμως, πιστός στην καζαντζακική ρήση, στην αέναη πάλη της ζωής, δε ρώτησε αν νικήσει ή αν νικηθεί, παρά μόνο πολεμούσε. Και νίκησε. Έπεσε αλλά ξανασηκώθηκε. Επαναλειτούργησε το ελαιοτριβείο το 1981 και το λειτουργεί αδιάλειπτα μέχρι σήμερα.

Μετά την εκπλήρωση των στρατιωτικών του υποχρεώσεων, παντρεύτηκε τη Μαρία Δ. Αλεξάκη και δημιούργησαν μια άριστη οικογένεια, αποκτώντας τρία παιδιά, την Ελένη, τον Μανώλη και τον Αλέξη. Κι εκείνα με τη σειρά τους δημιούργησαν ωραίες οικογένειες, χαρίζοντάς του 6 εγγόνια».

Θερμά συλλυπητήρια και από τον όμιλο της ΚΡΗΤΗ ΤV στην οικογένεια του εκλιπόντος.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News