Ηράκλειο

Θλίψη για το θάνατο της γνωστής φιλολόγου, Γεωργίας Ορφανού

Ήταν, μεταξύ άλλων, καθηγήτρια στο Λύκειο «Κοραής»

Συλλυπητήρια ανακοίνωση εξέδωσε η Δημοττικη παράταξη και συγκεκριμένα η Πρόεδρός της, Άννα Παπαχρονάκη, για το θάνατο της καθηγήτριας, Γεωργίας Ορφανού.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «η Γεωργία Ορφανού ήταν φιλόλογος, που διακρίθηκε για το διδακτικό της έργο ως καθηγήτρια του Λυκείου «ο Κοραής», αλλά και για τα άρθρα και τα ποιήματά της, τις ραδιοφωνικές εκπομπές, την επιμέλεια κειμένων και τη συμμετοχή στη συντακτική επιτροπή του περιοδικού «Παλίμψηστον» της Βικελαίας Βιβλιοθήκης».

Η ανακοίνωση:

«Η Ηράκλεια Πρωτοβουλία εκφράζει τη θλίψη της για την απώλεια της Γεωργίας Ορφανού.

Η Γεωργία Ορφανού ήταν σπουδαία φιλόλογος, που διακρίθηκε για το διδακτικό της έργο ως καθηγήτρια  του Λυκείου «ο Κοραής», όπου διέπλασε χαρακτήρες, αλλά και για τα άρθρα και τα ποιήματά της, τις ραδιοφωνικές εκπομπές, την επιμέλεια κειμένων, τη συμμετοχή επί σειρά ετών και, παρά τα προβλήματα υγείας, μέχρι το τέλος, στη συντακτική επιτροπή του περιοδικού «Παλίμψηστον» της Βικελαίας Βιβλιοθήκης. Τα θαυμάσια Ελληνικά, σε συνδυασμό με την τέλεια άρθρωση, έκαναν απόλαυση την ακρόαση μιας ομιλίας της ή τη συνομιλία μαζί της.

Ήταν υποδειγματική μητέρα και τρυφερή γιαγιά. Το ήθος, η ευγένεια, η καλλιέργεια και η αξιοπρέπεια κατατάσσουν τη Γεωργία Ορφανού στις «δέσποινες του Ηρακλείου», σύμφωνα με τον χαρακτηρισμό του Μάνου Χατζιδάκι στο περίφημο σχόλιό του «Εν Ηρακλείω εγένετο». 

Θα την θυμόμαστε πάντα με αγάπη. Θερμά συλλυπητήρια στον γιο της Στέλιο και όλους τους οικείους της.»

(Φωτογραφία αρχείου)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια