Ηράκλειο

Γιορτές χωρίς νερό στις Μεσαμπελιές - «Βροχή» τα παράπονα

Χωρίς νερό η περιοχή των Μεσαμπελιών από 23 Δεκεμβρίου

Εννέα ημέρες χωρίς νερό οι κάτοικοι της περιοχής των Μεσαμπελιών και η υπομονή τους έχει… εξαντληθεί, όπως καταγγέλλουν στο neakriti.gr.

Ειδικότερα, ενοχλημένοι και αγανακτισμένοι είναι οι κάτοικοι των Μεσαμπελιών, από την πολυήμερη ταλαιπωρία τους, καθώς οι βρύσες τους έχουν να τρέξουν νερό από 23 του Δεκέμβρη.

Υπήρξε κάποια βλάβη όπως είχαν ενημερωθεί από την υπηρεσία - σύμφωνα με τον καταγγέλλοντα, κάτοικο της περιοχής των Μεσαμπελιών - ωστόσο όπως είπε στο neakriti.gr, είχαν πληροφόρηση από τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΗ κ. Γιώργο Βουρεξάκη, ότι Δευτέρα - Τρίτη θα είχε αποκατασταθεί η ζημιά και θα είχαν νερό.

Όμως, πέρασαν οι ημέρες και η κατάσταση παραμένει ίδια και αυτό έχει ως συνέπεια να πληρώνουν συνεχώς ιδιώτες για να μην αδειάζουν τα ντεπόζιτά τους από νερό. «Εκτός από την ταλαιπωρία έχουμε και ένα σημαντικό κόστος», όπως αναφέρει ο δημότης, «ενώ είμαστε συνεπείς και στην καταβολή των λογαριασμών μας… πληρώνουμε και συνεχώς υδροφόρες».

Το neakriti.gr, επικοινώνησε με τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΗ κ. Γιώργο Βουρεξάκη, ο οποίος επιβεβαίωσε πως έτσι ακριβώς έχει η κατάσταση στη συγκεκριμένη περιοχή.

Όπως είπε στο neakriti.gr «η περιοχή υδροδοτείται από τη δεξαμενή της Φορτέτσας, που παίρνει νερό από την περιοχή του Θραψανού», ενώ διευκρίνισε ότι όντως τις προηγούμενες ημέρες «υπήρχε πρόβλημα», στις Μεσαμπελιές, ωστόσο αποκαταστάθηκε, σύμφωνα με τον ίδιο.

«Αποκαταστάθηκε το πρόβλημα», όπως διευκρίνισε «ωστόσο δεν έχει υδροδοτηθεί το σύνολο των σπιτιών, λόγω υψόμετρου», καθώς και λόγω μεγάλης κατανάλωσης, αφού δεν είχε η περιοχή για αρκετές ημέρες νερό. «Το «δίκτυο είναι προβληματικό και έχουμε δρομολογήσει για την αντικατάστασή του», μάλιστα όπως διευκρίνισε «αρχές της ερχόμενης εβδομάδας ξεκινά η αντικατάστασή του στη συγκεκριμένη περιοχή».

Όπως είπε ο κ. Βουρεξάκης, πρόκειται για ένα μεγάλο έργο, που αφορά συγκεκριμένα την αντικατάσταση δικτύου 43 χιλιομέτρων «που έχει ξεκινήσει από πέρυσι και έχει ολοκληρωθεί το 30%, το οποίο περιλαμβάνει την οδό Εθνομαρτύρων».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια