Ηράκλειο

Υπογραφή σύμβασης για τη μελέτη διευθέτησης του Γουβιανού ποταμού

Θα μελετηθεί η κατασκευή επτά συνολικά γεφυρών εκεί που σήμερα υπάρχουν ιρλανδικές διαβάσεις

Υπεγράφη σήμερα από τον Δήμαρχο Χερσονήσου, Γιάννη Σέγκο, η σύμβαση για την εκπόνηση της «μελέτης διευθέτησης του Γουβιανού ποταμού» στο γραφείο του στις Γούρνες, μετά τις μεγάλες καταστροφές που άφησε η θεομηνία στις 10 Νοεμβρίου.

«Προχωράμε στην υλοποίηση των λύσεων που απαιτούνται για τα χρόνια προβλήματα του τόπου» δήλωσε σήμερα ο Δήμαρχος Χερσονήσου, Γιάννης Σέγκος κατά την υπογραφή της σύμβασης για την εκπόνηση της «μελέτης διευθέτησης του Γουβιανού ποταμού» στο γραφείο του στις Γούρνες.

«Από σήμερα κιόλας μετράμε αντίστροφα για την επίρρωση των πληγών μιας περιοχής του Δήμου μας που χτυπήθηκε βάναυσα από την πρόσφατη θεομηνία» επισήμανε.

Στο έργο προβλέπεται να γίνει διευθέτηση του Γουβιανού ποταμού περίπου 800 μέτρων από την εκβολή του με όλα τα απαραίτητα τεχνικά έργα ώστε να μην υπάρξουν ξανά καταπτώσεις πρανών, να μπορεί να δέχεται μεγάλο όγκο νερού, χωρίς να χρειαστεί να επαναληφθούν τα καταστροφικά φαινόμενα. Επίσης, θα μελετηθεί η κατασκευή επτά (7) συνολικά γεφυρών εκεί που σήμερα υπάρχουν ιρλανδικές διαβάσεις για να ενώνονται με ασφάλεια οι κάθετοι δρόμοι από τη μία πλευρά του ρέματος στην άλλη. Οι μελέτες που θα εκπονηθούν είναι οι απαραίτητες τοπογραφικές εργασίες, υδραυλικές μελέτες, καθώς και οι απαραίτητες γεωλογικές – γεωτεχνικές και στατικές – περιβαλλοντικές μελέτες.

Η σύμβαση υπογράφηκε παρουσία του Δημάρχου Χερσονήσου, του Αντιδημάρχου Στρατηγικού Χωροταξικού Σχεδιασμού και Άρδευσης, Εμμανουήλ Καλαϊτζάκη, του Χαράλαμπου Γκούβα, εκπροσώπου των εταιρειών «Ήλιδα Σύμβουλοι Μηχανικοί Α.Ε.» και «ΓΕΩ.ΠΕΡ. Σύμβουλοι Μηχανικοί ΑΕ» και της Χριστοθέας Κριτσωτάκη, τοπογράφου μηχανικού – επιβλέπουσας του έργου Τεχνικής Υπηρεσίας Δήμου Χερσονήσου.

Το έργο, προϋπολογισμού 152.950 ευρώ (χωρίς ΦΠΑ) χρηματοδοτείται από ίδια έσοδα.

(Κεντρική Φωτογραφία από την κακοκαιρία στις 10 Νοεμβρίου 2020)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια