Ηράκλειο

«Λίφτινγκ» στις παιδικές χαρές του Δήμου Χερσονήσου

Οι παρεμβάσεις ανάπλασης-αναβάθμισης παιδικών χαρών αφορούν στους παρακάτω οικισμούς

Σύγχρονες, λειτουργικές και ασφαλείς παιδικές χαρές θα αποκτήσουν οι μικροί κάτοικοι, οι οικογένειές τους, αλλά και οι επισκέπτες του δήμου Χερσονήσου, καθώς υπογράφηκε στο Δημαρχείο στις Γούρνες εργολαβική σύμβαση για την αναβάθμιση και τη βελτίωση 13 υφιστάμενων παιδικών χαρών σε όλες τις δημοτικές ενότητες του δήμου, προϋπολογισμού 327.304,21 ευρώ.

Η σύμβαση για το έργο «Βελτίωση υφιστάμενων παιδικών χαρών» υπογράφηκε από τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων, Τουρισμού και Απασχόλησης, Κωνσταντίνο Αναστασάκη, και τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας “Μηνάς Μανιαδής-Εμμανουήλ Παπαδοκαλάκης Ο.Ε.”, με διακριτικό τίτλο “Μ.-Π. Κατασκευαστική Ο.Ε.”, ενώ η χρηματοδότησή του προέρχεται από το “Πράσινο Ταμείο” και από ίδια έσοδα του Δήμου.

Οι παρεμβάσεις ανάπλασης-αναβάθμισης των υφιστάμενων παιδικών χαρών αφορούν στους παρακάτω οικισμούς:

 1. Γωνιές.
 2. Οδός Ελευθερίας, Λιμένος Χερσονήσου.
 3. Καινούργιο Χωριό.
 4. Ανάληψη.
 5. Χερσόνησος.
 6. Κράσι.
 7. Γάλιπε.
 8. Σταλίδα.
 9. Αβδού.
 10. Βραχόκηπος.
 11. Πάρκο Παναγιωτάκη - Επισκοπή.
 12. Σταμνιοί.
 13. Πισκοπιανό.

Ουσιαστικά πρόκειται για έργο ανακατασκευής του χώρου των παιδικών χαρών, προκειμένου να πληρούν τις απαιτούμενες προδιαγραφές ασφαλείας και να ενισχυθεί η επισκεψιμότητα και η λειτουργικότητά τους.

Οι εργασίες που θα πραγματοποιηθούν και θα αλλάξουν τελείως όψη στις υφιστάμενες παιδικές χαρές είναι, γενικά, οι εξής:

- Αποξηλώσεις-καθαιρέσεις.

- Εκσκαφές, επιχώσεις και τσιμεντοστρώσεις.

- Κατασκευές τοιχίων.

- Κατασκευές νέων περιφράξεων (ξύλινων και μεταλλικών).

- Τοποθέτηση κατάλληλων επιστρώσεων.

- Φωτισμός.

- Συντηρήσεις.

- Αστικός εξοπλισμός (κάδοι απορριμμάτων, παγκάκια κ.λπ.).

Σε όσες παιδικές χαρές δε διαθέτουν φωτισμό, δηλαδή στο Αβδού, στις Γωνιές, στη Σταλίδα, στο Κράσι, στο Καινούργιο Χωριό και στη Γάλιπε, θα τοποθετηθούν φωτιστικά σώματα και θα κατασκευαστεί εξ ολοκλήρου η ηλεκτρολογική εγκατάσταση.

Σύμφωνα με τη μελέτη, φωτιστικά σώματα παραδοσιακού τύπου (φαναράκι) θα τοποθετηθούν στις παιδικές χαρές στη Χερσόνησο, στις Γωνιές, στο Κράσι, στο Καινούργιο Χωριό και στη Γάλιπε, ενώ μοντέρνα φωτιστικά σώματα θα τοποθετηθούν στον Λιμένα Χερσονήσου, στο Αβδού, στην Ανάληψη και στη Σταλίδα.

Όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση του Δήμου Χερσονήσου, «παράλληλα βρίσκεται σε εξέλιξη η προμήθεια νέων οργάνων όλων των παραπάνω παιδικών χαρών, αρχικού προϋπολογισμού 301.803,60 ευρώ, ώστε να αντικατασταθούν τα υφιστάμενα όργανα-παιχνίδια.

Στόχος της δημοτικής Αρχής είναι η συνολικότερη αναβάθμιση-βελτίωση της καθημερινότητας τόσο των κατοίκων όσο και των επισκεπτών της ευρύτερης περιοχής, ενώ βασικό μέλημά της επίσης είναι η παροχή της δυνατότητας για αναψυχή και παιχνίδι στα παιδιά, σε δημόσιο υπαίθριο χώρο με ασφάλεια και ποιότητα, μια συνθήκη που μέχρι σήμερα απουσίαζε από την καθημερινότητά τους».

 

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια