Ηράκλειο

Η Αργυρώ Σπινθάκη έλαβε το βραβείο «Βιργινία Μανασάκη»

Μαζί με το βραβείο έλαβε 3.000 ευρώ

Στην υποψήφια διδάκτορα του Τμήματος Χημείας του Πανεπιστημίου Κρήτης κ. Αργυρώ Σπινθάκη απονεμήθηκε το πρωί της Τρίτης, το βραβείο “Βιργινία Μανασάκη”, που θεσπίστηκε το 2018 από τον ΕΣΔΑΚ ως ένδειξη τιμής στη μνήμη της αδικοχαμένης αντιπεριφερειάρχη. Το βραβείο απονέμεται σε διδακτορικούς φοιτητές, για τη διατριβή τους σε θέματα που άπτονται της διαχείρισης των απορριμμάτων, καθώς και περιβαλλοντικών και ενεργειακών ζητημάτων. Η απονομή έγινε στο κτήριο της Περιφέρειας Κρήτης (πλατεία Ελευθερίας), ενώ εξαιτίας της πανδημίας στην τελετή βράβευσης παραβρέθηκαν 9 άτομα.

Το βραβείο παρέδωσαν ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης και ο Πρόεδρος του ΕΣΔΑΚ Ζαχαρίας Καλογεράκης.

Η βραβευθείσα επιστήμονας Αργυρώ Σπινθάκη υποψήφια διδάκτορας του Τμήματος Χημείας του Πανεπιστημίου Κρήτης, μίλησε μέσω skype από τη Γερμανία όπου βρίσκεται. «Η αναγνώριση αυτή αποτελεί ένα ευχάριστο συναίσθημα» ανέφερε ευχαριστώντας θερμά τους διοργανωτές και σημειώνοντας πως «η προστασία του περιβάλλοντος θα είναι πάντα μια αδιαμφισβήτητη προτεραιότητα».  

Για «μια οφειλόμενη τιμή» έκανε λόγο ο Πρόεδρος του ΕΣΔΑΚ, αναφερόμενος στην πολύπλευρη συνεισφορά της Βιργινίας Μανασάκη της οποίας «η μνήμη και οι αρχές μένουν ζωντανές. Ο Περιφερειάρχης αφού υπογράμμισε πως δεν πρέπει να ξεχνούμε τους ανθρώπους που έχουν προσφέρει για την ανάπτυξη της Κρήτης σημείωσε πως «λείπει από την πολιτική σκηνή της Κρήτης, στην οποία είχε παρά πολλά να προσφέρει», υπενθυμίζοντας πως ο Περιφερειακός Σχεδιασμός Διαχείρισης Απορριμμάτων και η Ενεργειακή Αναβάθμιση του νησιού φέρνουν τη σφραγίδα της.

Η επιβράβευση περιλαμβάνει: απονομή έντυπου επαίνου, απονομή ειδικά σχεδιασμένου βραβείου και απονομή χρηματικού ποσού ύψους 3.000 ευρώ για την ενίσχυση των σπουδών του βραβευθέντος. Η απονομή του βραβείου γίνεται ύστερα από αξιολόγηση αιτήσεων, οι οποίες υποβάλλονται στον ΕΣΔΑΚ μετά από δημοσίευση σχετικής προκήρυξης στον τοπικό και εθνικό Τύπο.

Η αξιολόγηση των αιτήσεων έγινε από επιστημονική επιτροπή που συγκροτήθηκε με την 148/2019 απόφαση της Ε.Ε. του ΕΣΔΑΚ. Συνολικά υποβλήθηκαν 51 αιτήσεις διδακτορικών φοιτητών από ελληνικά πανεπιστήμια.

Στην παράδοση παραβρέθηκαν οι: Νίκος Κατσαράκης Πρύτανη ΕΛΜΕΠΑ, πρόεδρος Επιστημονικής Επιτροπής, Αντιπεριφερειάρχης Χανίων και Ενέργειας Νίκος Καλογερής, Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Απόδημου Ελληνισμού Κώστας Φασουλάκης, Δήμαρχος Αρχανών - Αστερουσίων Μανόλης Κοκοσάλης και οι Γιώργος Ταβερναράκης και Γεώργιος Μανασάκης από τους οικείους της Βιργινίας Μανασάκη.  Διαδικτυακά μετείχαν τα μέλη της Επιτροπής, καθηγητές Θεοχάρης Τσούτσος (Πολυτεχνείου Κρήτης), Νίκος Πουλακάκης (Πανεπιστημίου Κρήτης) και η Ειρήνη Βρέντζου, από την Δ.Ε. του ΤΕΕ-ΤΑΚ.

 

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια