Σχολή Μετεκπαίδευσης: Ποια Τμήματα θα λειτουργήσουν στο Ηράκλειο;

Ηράκλειο
Σχολή Μετεκπαίδευσης: Ποια Τμήματα θα λειτουργήσουν στο Ηράκλειο;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θα λειτουργήσουν τέσσερα Τμήματα των 25 ατόμων  

Τέσσερα τμήματα μετεκπαίδευσης, που αφορούν εργαζομένους, αλλά και ανέργους στον τομέα του Τουρισμού θα λειτουργήσουν από τη Σχολή Μετεκπαίδευσης στο Ηράκλειο.

Ειδικότερα, στο Νομό Ηρακλείου θα λειτουργήσουν τέσσερα τμήματα των 25 ατόμων: 

Υπηρεσία Υποδοχή, Επισιτισμός, Μαγειρική Τέχνη, Οροφοκομία.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ηρακλείου, το αίτημά τους έγινε δεκτό από το Υπουργείο, ενώ προϋπόθεση για τη συμμετοχή των ενέργνω στα Τμήματα είναι «Να έχουν πραγματοποιήσει κατά τη τελευταία τριετία , υπολογιζόμενη από την ημερομηνία έναρξης της υποβολής των αιτήσεων εκατόν πενήντα (150) ημερομίσθια συνολικά (ανεξάρτητα από το σε ποιο τρία( 3) έτη έχουν πραγματοποιηθεί)».

Αναλυτικά, η ανακοίνωση:

Μετά από τις έντονες και επανειλημμένες πιέσεις του Σωματείου μας  της Ομοσπονδία Επισιτισμού Τουρισμού και του Εργατικού Κέντρου  προς το Υπουργείο Τουρισμού για την έκδοση της προκήρυξης  για τα τμήματα μετεκπαίδευσης στο Ν. Ηρακλείου, το υπουργείο Τουρισμού προχώρησε σήμερα 28/12/2020 στην έκδοση και δημοσιοποίηση της προκήρυξης για τα τμήματα μετεκπαίδευσης, που αφορούν εργαζομένους, αλλά και ανέργους στον τομέα του Τουρισμού.

Στο Νομό Ηρακλείου θα λειτουργήσουν τέσσερα τμήματα των 25 ατόμων: 

Υπηρεσία Υποδοχή, Επισιτισμός, Μαγειρική Τέχνη, Οροφοκομία,

Υπάρχει φέτος μια σημαντική καινοτομία στα τμήματα μετεκπαίδευσης: Η αύξηση της συμμετοχής των ανέργων, καθώς διπλασιάστηκε η σχετική ποσόστωση από το 20% στο 40%, ενώ αυξήθηκε και το όριο υπολογισμού του χρόνου ανεργίας για τη συμμετοχή στα προγράμματα, από τους 12 μήνες στους 18 μήνες.

Να έχουν πραγματοποιήσει κατά τη τελευταία τριετία , υπολογιζόμενη από την ημερομηνία έναρξης της υποβολής των αιτήσεων εκατόν πενήντα (150) ημερομίσθια συνολικά (ανεξάρτητα από το σε ποιο τρία( 3) έτη έχουν πραγματοποιηθεί) .

Η υποβολή των αιτήσεων θα γίνει ηλεκτρονικά στις πλατφόρμες των αρμόδιων εκπαιδευτικών δομών του υπουργείου και θα διαρκέσει από τις από τις 7.1.2021 έως τις 15.1.2020.

Η επιλογή των καταρτιζομένων γίνεται με μοριοδότηση.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News