Φονικό μαχαίρωμα στο Ηράκλειο: Τι υποστηρίζει πατέρας και γιος για το θάνατο του αδερφού - «Ο γιος μου κατηγορείται άδικα», λέει η μητέρα

Ηράκλειο
Φονικό μαχαίρωμα στο Ηράκλειο: Τι υποστηρίζει πατέρας και γιος για το θάνατο του αδερφού - «Ο γιος μου κατηγορείται άδικα», λέει η μητέρα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σύμφωνα με τις Αρχές, ο 55χρονος μαχαίρωσε τον 26χρονο γιο του, ενώ ο 24χρονος αδερφός του είχε ακινητοποιήσει το θύμα  

Τον δρόμο για τη φυλακή πήραν χθες ο 55χρονος πατέρας και ο 24χρονος αδερφός του νεαρού άνδρα, ο οποίος ανήμερα των Χριστουγέννων (αλλά και της ονομαστικής του εορτής) δέχτηκε μαχαιριές, στην περιοχή της Θερίσου, και τα ξημερώματα της περασμένης Κυριακής άφησε την τελευταία του πνοή στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο. Σύμφωνα με τις Αρχές, ο 55χρονος άνδρας φέρεται να μαχαίρωσε τον 26χρονο γιο του, ενώ ο 24χρονος αδερφός του φέρεται να είχε ακινητοποιήσει το θύμα.

Η υπεράσπιση του φερόμενου παιδοκτόνου έκανε χθες λόγο για ατύχημα, ισχυριζόμενη, μεταξύ άλλων, ότι ο 26χρονος εκλιπών κρατούσε μαχαίρι και πως ό,τι έγινε, έγινε πάνω στην πάλη. Ας σημειωθεί ότι, σύμφωνα με την πλευρά του 55χρονου πατέρα, το θύμα βρισκόταν υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών.

Εξάλλου, ο 24χρονος αδερφός τού θύματος υποστήριξε ότι δεν μπορεί να θυμηθεί πώς εξελίχθηκε το τραγικό περιστατικό, καθώς σύμφωνα με τον ίδιο δέχτηκε χτύπημα από τον 26χρονο, με αποτέλεσμα να χάσει τις αισθήσεις του. Πατέρας και γιος κατηγορούνται για ανθρωποκτονία κατά συναυτουργία.

Παρά τους ισχυρισμούς των δύο κατηγορουμένων, οι Αρχές δεν πείστηκαν από τα λεγόμενά τους: Μετά το πέρας των απολογιών τους, τόσο ο 55χρονος, όσο και ο 24χρονος κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι. Τραγική φιγούρα της υπόθεσης η χαροκαμένη μητέρα της οικογένειας, η οποία είδε το ένα της παιδί να χάνει τη ζωή του, ενώ ο άλλος της γιος και ο σύζυγός της οδηγούνται πίσω από τα σίδερα της φυλακής.

Η μητέρα αποχαιρέτησε χθες για στερνή φορά τον 26χρονο γιο της, την ώρα που οι ανακριτικές Αρχές αποφάσιζαν την προφυλάκιση του 24χρονου και του 55χρονου. Ας σημειωθεί ότι ο 24χρονος αδερφός του θύματος εξέφρασε την επιθυμία να παραστεί στην κηδεία του αδερφού του, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν του επετράπη.

Πρώτη χρονικά έλαβε χώρα χθες η απολογία του 55χρονου πατέρα, ο οποίος κατηγορείται ότι μαχαίρωσε θανάσιμα τον 26χρονο γιο του. Ενώ αρχικά ο ίδιος είχε αρνηθεί την εμπλοκή του στο περιστατικό, χθες φέρεται να παραδέχτηκε ότι έπληξε με μαχαίρι το παιδί του, υποστηρίζοντας, ωστόσο, ότι έδρασε ευρισκόμενος σε άμυνα.

Η υπεράσπιση

Σε δηλώσεις του ο συνήγορος υπεράσπισης του 55χρονου έκανε λόγο για «ατύχημα», καθώς ο εντολέας του δέχτηκε επίθεση από τον 26χρονο και ο ίδιος προσπάθησε να αμυνθεί και να του πάρει το μαχαίρι. Σύμφωνα με τον δικηγόρο, κ. Αλέξανδρο Φουκαράκη, «πάνω στην πάλη έγινε ό,τι έγινε».

«Ήταν σε άμυνα ο πατέρας. Προς υποστήριξή του έτρεξε ο άλλος γιος. Κατά τη διάρκεια της άμυνας, προέκυψε το ατύχημα. Ποιος γονιός άλλωστε θέλει να προκαλέσει κακό στο παιδί του;», ανέφερε αρχικά ο κ. Φουκαράκης. Σύμφωνα με τον δικηγόρο, το «ατύχημα» οφείλεται «στον τρόμο και την ταραχή που προκάλεσε η επίθεση από το θύμα. Το περιστατικό κατά το οποίο προέκυψε το συμβάν ήταν επειδή το παιδί ήταν υπό ναρκωτικές ουσίες. Δεν υπήρχε κάποιος σοβαρός λόγος. Δυστυχώς. Για να προστατευτεί ο πατέρας (εγώ μιλάω εκ μέρους του πατέρα) προσπάθησε να αμυνθεί και να του πάρει το μαχαίρι. Για να μην προκαλέσει περαιτέρω κακό». Εξάλλου, σύμφωνα με τον κ. Φουκαράκη, «το μαχαίρι το κρατούσε το θύμα και πάνω στην πάλη έγινε ό,τι έγινε».

Μετά τον 55χρονο άνδρα, απολογήθηκε ο 24χρονος γιος του, ο οποίος κατηγορείται ότι είχε ακινητοποιήσει τον αδερφό του κατά τη διάρκεια του επίμαχου περιστατικού. Ο 24χρονος ισχυρίστηκε, ωστόσο, ότι δεν είχε εμπλοκή στο συμβάν, καθώς είχε χάσει τις αισθήσεις του μετά από χτύπημα που δέχτηκε στο πρόσωπο από τον αδερφό του. Σύμφωνα με τη συνήγορο υπεράσπισης του νεαρού κατηγορούμενου, κ. Μαρίνα Φραγκιαδάκη, ο 24χρονος είναι συγκλονισμένος από τον χαμό του αδερφού του. «Δηλώνει συγκλονισμένος. Δεν μπορεί ακόμη να συνειδητοποιήσει τι έχει γίνει και πώς εξελίχθηκε έτσι η ημέρα των Χριστουγέννων. Η ανάκριση είναι σε εξέλιξη. Περιμένουμε διάφορες εργαστηριακές πραγματογνωμοσύνες, έχουν σταλεί τα πειστήρια προς εξέταση και αναμένουμε», ανέφερε αρχικά η κ. Φραγκιαδάκη. Σύμφωνα με τη δικηγόρο, ο εντολέας της «δηλώνει ότι δε θυμάται το περιστατικό καθώς ο αδερφός του τού κατάφερε ένα χτύπημα στο πρόσωπο και (...) έχασε τις αισθήσεις του. Δεν είναι σε θέση να ξέρει τι ακριβώς συνέβη μεταξύ του πατέρα του και του αδερφού του».

Τι λέει η τραγική μάνα

«Ο γιος μου κατηγορείται άδικα»

Στο μεταξύ, με δηλώσεις της χθες στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, η μητέρα της τραγικής οικογένειας εμφανίστηκε συντετριμμένη και υποστήριξε ότι ο 24χρονος γιος άδικα κατηγορείται. «Ήταν μέσα (σ.σ. στο σπίτι) και δεν είχε καμία σχέση», ανέφερε, μεταξύ άλλων, η χαροκαμένη μάνα. «Αν είχε κάνει ο μικρός αυτό το πράγμα, εγώ η ίδια θα ζητούσα να τον δικάσουν», συμπλήρωσε η κ. Ρένα, η οποία πρόσθεσε ακόμη ότι ο 24χρονος ήταν αυτός που φρόντισε τα τραύματα του αδερφού του.

«Πατέρας και γιος είχαν πιει πάρα πολύ. Ούτε τον είδα, και πήρε μαχαίρι. Αν τον είχα δει να αρπάζει το μαχαίρι, δε θα γίνονταν αυτά τα πράγματα γιατί θα τον κυνηγούσα και δε θα φτάναμε σε αυτό το σημείο», ανέφερε η μητέρα του θύματος, η οποία συμπλήρωσε: «Τον ρώτησα “σκότωσες το παιδί μου;”. Μου λέει “όχι”».

Δείτε το ρεπορτάζ από το Δελτίο Ειδήσεων της ΚΡΗΤΗ TV:

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News