Ηράκλειο

Διαδικτυακή εκδήλωση της Ιατρικής Σχολής: «Εμβόλια κατά του Covid-19 - Εμβολιασμός»

Την Τρίτη 29 Δεκεμβρίου και ώρα 7.00 μ.μ. με ομιλητές γνωστούς καθηγητές

"Δεν είναι τελικά μία απλή γρίπη. Προκαλεί δεκαπλάσιους θανάτους από τη γρίπη, μεταδίδεται πολύ πιο εύκολα και έχει αναστατώσει ανθρώπους, συστήματα υγείας και κυβερνήσεις σε όλο τον πλανήτη. Η μόνη ελπίδα σε αυτήν την παγκόσμια καταστροφή ήταν και θα είναι η γνώση. Οι βιοϊατρικές επιστήμες δεν μας διεύψεσαν. Σε λιγότερο από ένα χρόνο υπάρχουν ασφαλή εμβόλια. Αυτή η επιτυχία οφείλεται στην πρωτοφανή κινητοποίηση και ανεξάντλητη ερευνητική προσπάθεια χιλιάδων βιοεπιστημόνων σε όλο τον κόσμο".

Με τα λόγια αυτά η Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης αναφέρεται στον εμβολιασμό που αποτελεί ένα σημαντικό εργαλείο για την πρωτογενή πρόληψη των ασθενών και ένα από τα πιο αποτελεσματικά μέτρα για τη δημόσια υγεία και οργανώνει εκδήλωση για το θέμα.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του Κοσμήτορα της Ιατρικής Σχολής Παν/μίου Κρήτης Γεωργίου Ε. Κοχιαδάκη:

Η ανοσοποίηση που επιτυγχάνεται μέσω των εμβολίων είναι η καλύτερη άμυνα που έχουμε απέναντι σε σοβαρές και δυστυχώς πολλές φορές θανατηφόρες μεταδοτικές ασθένειες, όπως είναι σήμερα ο Covid-19.

Τώρα ήλθε η ώρα της αλήθειας, η ώρα που η άνευ προηγούμενου αυτή προσπάθεια τόσων βιοεπιστημόνων θα γίνει, ευτυχώς για τον άνθρωπο, σύριγγα και τσίμπημα στο μπράτσο. Η ώρα κατά την οποία μπαίνουν στη ζυγαριά τα δικαιώματα και οι υποχρεώσεις. Το δικαίωμα να ορίζεις τι δέχεσαι στο σώμα σου και η υποχρέωση σου να μη μεταφέρεις παθητικά τον ιό, τη νόσο σε άλλους. Όχι μια απλή νόσο, αλλά μία  νόσο που έχει τεράστιες επιπτώσεις στην υγεία δισεκατομμυρίων ανθρώπων.

Η Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης μέσα στα πλαίσια της προσπάθειας ενημέρωσης του κοινού διοργανώνει την Τρίτη 29 Δεκεμβρίου και ώρα 7.00 μ.μ. μία διαδικτυακή επιστημονική εκδήλωση, με την συμμετοχή δημοσιογράφων. Συμμετέχουν:  ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης, Καθηγητής κ.Κοντάκης Γεώργιος, ο Κοσμήτορας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης, Καθηγητής κ.Κοχιαδάκης Γεώργιος, και οι Καθηγητές της Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Κρήτης: κύριοι Γραβάνης Αχιλλέας, Κοφτερίδης Διαμαντής, Τζανάκης Γεώργιος και Χαμηλός Γεώργιος

Πρόγραμμα διαδικτυακής εκδήλωσης

Εισαγωγή , Κοντάκης Γεώργιος, Πρύτανης Πανεπιστημίου Κρήτης, Κοχιαδάκης Γεώργιος, Πρόεδρος της Εκδήλωσης, Κοσμήτορας Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Κρήτης

Συντονιστής: Νικόλαος Τζανάκης, Καθηγητής Πνευμονολογίας- Πρόεδρος της Επιτροπής Covid-19

- Covid-19 - Η δυναμική της πανδημίας στην Ελλάδα (Καθηγητής Πνευμονολογίας, κ.Νικόλαος Τζανάκης)

-Η Ανοσολογία της Λοίμωξης- Ανάπτυξη Ανοσίας (Καθηγητής Κλινικής Μικροβιολογίας- Μικροβιακής Παθογένεσης, κ.Γεώργιος Χαμηλός),

-Οι τεχνολογίες των εμβολίων: Ασφάλεια, Αποτελεσματικότητα (Καθηγητής Φαρμακολογίας, κ.Αχιλλέας Γραβάνης),

-Ο Εμβολιασμός-Προτεραιότητες και Χρονικότητα Εμβολιασμού (Αναπληρωτής Καθηγητής Γενικής Παθολογίας, κ.Διαμαντής Κοφτερίδης)

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια