Ηράκλειο

Πέτρος Σαββαΐδης: Ο δάσκαλος που έκανε τη διαφορά!

«Γυρίζει» όλο τον κόσμο για να διδάξει στους μαθητές του

Γράφει η Ανδριανή Αγγελιδάκη

Ένας δάσκαλος ξεχωριστός, που στο δικό του πρόσωπο βλέπουμε όλους τους εκπαιδευτικούς της χώρας. Εκπαιδευτικοί  που κάνουν το καλύτερο τους, το τελευταίο διάστημα για να μπορούν τα παιδιά, μικρά και μεγάλα, να συνεχίζουν την εκπαίδευση τους και κυρίως να έχουν ένα υγιές σημείο αναφοράς μέσα από την επαφή με τους συμμαθητές και τους δασκάλους τους.

Ο Πέτρος Σαββαΐδης, αποφάσισε να κρατήσει τη σπίθα της μάθησης αναμμένη και ζωντανή. Μαζί με τους μαθητές του, «ταξιδεύουν» με ευφάνταστους τρόπους στα μονοπάτια της γνώσης.

Ερχόμενος αντιμέτωπος με την παγερή οθόνη του υπολογιστή και μακριά από τους μαθητές του, αποφάσισε να αφήσει αυτή την «απόσταση» να τους στερήσει τη χαρά της επικοινωνίας και της μάθησης. Έτσι κάθε μέρα για τον Πέτρο και τους μαθητές του είναι ένα ταξίδι, μια περιπέτεια, κυριολεκτικά και μεταφορικά!

Το μάθημα είναι απλά η αφορμή για να συναντηθούν δάσκαλος και μαθητές και να απολαύσουν την επικοινωνία τους και το μάθημα.

Ταξίδια σε όλες τις χώρες του κόσμου, ρούχα, κουστούμια και αξεσουάρ μεταμορφώνουν τον υπέροχο δάσκαλο σε ένα ταξιδευτή του κόσμου, σε έναν οδοιπόρο της μάθησης, σε ένα φωτεινό παράδειγμα για μαθητές και γονείς που όλοι ανεξαιρέτως ανυπομονούν για την επόμενη συνάντηση!

Επιθυμία του Πέτρου Σαββαΐδη ως εκπαιδευτικός, είναι να μεταδώσει στους μαθητές του το μήνυμα της συνεχούς προσπάθειας, της δημιουργικότητας που μπορεί να αποτελέσει διέξοδο, της επιμονής στο καλύτερο.

Το σύνθημα του αυτούς τους περίεργους και προκλητικούς καιρούς που ζούμε είναι «Ποτέ δεν το βάζουμε κάτω». Και ο Πέτρος απέδειξε ότι ο άνθρωπος που θέλει να μείνει όρθιος και να πάει παρακάτω πάντα θα βρίσκει τον τρόπο και πάντα θα έχει συνοδοιπόρους μαζί του.

Πέτρο σε ευχαριστούμε για την ελπίδα και το κουράγιο που μας δίνεις!

Δείτε τη συνέντευξη του στην εκπομπή "Ανδριανή" της ΚΡΗΤΗ TV.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια