Ηράκλειο

Τι ρώτησαν οι δημότες τον Δήμαρχο Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινό

Τι απαντά στα ερωτήματα για τα προβλήματα της πόλης

 Ως πρωτόγνωρη περιέγραψε την κατάσταση ο δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός μιλώντας στην εκπομπή «Ώρα Αιχμής» της ΚΡΗΤΗ TV.Ο πρώτος πολίτης της μεγαλύτερης πόλης της Κρήτης αναφέρθηκε στα νέα δεδομένα που διαμορφώνοντας τονίζοντας ότι η δημοτική αρχή κάνει ότι μπορεί για να ανταποκριθεί στις ανάγκες των πολιτών που ζουν μια ''αρρωστημένη'' κατάσταση λόγω της πανδημίας.

Ο ρόλος των δήμων στο θέμα της πανδημίας θα έπρεπε να είναι πιο ενεργός με τον Βασίλη Λαμπρινό να τονίζει ότι οι ανάγκες πλέον είναι τεράστιες με στόχο την καθημερινότητα των πολιτών. Αναφέρθηκε στις γραμμές στήριξης των πολιτών, στο σημαντικό έργο του Κοινωνικού Παντοπωλείου που επεκτείνει την δράση του όπως και στα συσσίτια τονίζοντας ότι η δημοτική αρχή κάνει ότι μπορεί για να βοηθήσει τους δημότες που το έχουν ανάγκη.

Οι ερωτήσεις των δημοτών

Στην διάρκεια της εκπομπής οι πολίτες τόνισαν μέσα από ερωτήματα ως βασικές προτεραιότητες για το 2021 το θέμα της καθαριότητας ζητώντας από τον δήμαρχο καλύτερη εικόνα για το Ηράκλειο.

Παράλληλα τέθηκε το θέμα των κακοτεχνιών αλλά και των προβλημάτων που δημιουργεί το κακό οδόστρωμα (λακκούβες) σε πολλά σημεία του πολεοδομικού συγκροτήματος ενώ τέθηκε και το ζήτημα ανάδειξης ιστορικών σημείων της πόλης του Ηρακλείου.

Ο δήμαρχος Ηρακλείου τόνισε ότι στις βασικές προτεραιότητες του είναι οι παρεμβάσεις για ζητήματα καθημερινότητας των δημοτών αλλά και η πορεία των παρεμβάσεων που γίνονται σε πολλά σημεία όπως για παράδειγμα το έργο ανάπλασης στην οδό Αρχιεπισκόπου Μακαρίου. Είναι σημαντικό τόνισε ο δήμαρχος οι υγειονομικές συνθήκες να μην μπλοκάρουν και δυσκολέψουν ουσιαστικές παρεμβάσεις. Να θυμίσουμε ότι το προηγούμενο διάστημα μετά από πρόταση των ''Ενεργών πολιτών'' υπερψηφίστηκε με 27 ψήφους υπέρ και 18 κατά η πρόταση για μείωση των δημοτικών τελών. Με την αντιπολίτευση να στηρίζει την πρόταση των «Ενεργών Πολιτών», υπερψηφίστηκε η πρότασή τους, για μείωση Δημοτικών Τελών κατά 8% για όλα τα νοικοκυριά το 2021.Μία πρόταση που βρήκε "υποστήριξη" από την αντιπολίτευση, ενώ η παρούσα δημοτική Αρχή πρότεινε «πάγωμα» των δημοτικών τελών για το 2021. Στη διάρκεια της εκπομπής ο Βασίλης Λαμπρινός τόνισε ότι αυτή η απόφαση στέρησε από την δημοτική αρχή χρήματα για άλλες ουσιαστικές παρεμβάσεις που αφορούν την καθημερινότητα των πολιτών.

Παράλληλα η δημοτική αρχή υιοθέτησε και πάλι την πρόταση της αντιπολίτευσης για μείωση έως 50% των τελών κοινόχρηστων χώρων σε όλα τα σημεία της πόλης μιας και η πρόταση της δημοτικής αρχής ήταν για κλιμακωτές μειώσεις ανά περιοχή.

Στις προτεραιότητες της δημοτικής αρχής είναι η ολοκλήρωση των τελευταίως μικροπαρεμάσεων για το σχεδό έτοιμο πάρκο Γεωργιδάκη ενώ το Μάρτιο φαίνεται ότι θα ξεκινήσει εκ νέου το έργο στο ιστορικό κέντρο με στόχο την ολοκλήρωση του.

Ο πρώτος πολίτης του Ηρακλείου αναφέρθηκε και στην έλλειψη ενημέρωσης που έχουν οι δήμοι όσον αφορά την επιδημιολογική πορεία ανά περιοχή τονίζοντας ότι θα μπορούσε ο δήμος να βοηθήσει όσο μπορεί ως προς αυτή την κατεύθυνση.Παράλληλα χαρακτήρισε πολύ σημαντική την διαδικασία του εμβολιασμού καλόντας τους δημότες να μην την φοβηθούν και βοηθήσουν όλοι για να επιστρέψουμε στη κανονικότητα.

 

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια