Ηράκλειο

Οικογένεια ζει χωρίς ρεύμα εδώ και έξι μήνες - Με προβλήματα υγείας πατέρας & γιος - Ζητούν χείρα βοηθείας

Μπαινοβγαίνουν στα νοσοκομεία - Σταμάτησαν και τα λιγοστά μεροκάματα για τον πατέρα

Χριστούγεννα 2020: Μία οικογένεια από χωριό του Δήμου Αρχανών, αντί να γιορτάσει με ελπίδα και προσμονή τις άγιες ημέρες, θα συμπληρώσει έξι μήνες ζωής σε ένα σπίτι χωρίς ρεύμα.

Ο 10χρονος Άγγελος, θα πρέπει να διαβάσει για τα μαθήματα πριν πέσει το σκοτάδι. Το γιορτινό τραπέζι θα στρωθεί με ότι μπορεί να μαγειρέψει η μητέρα του στο πετρογκάζ ή την ξυλόσομπα.

Η οικογένεια του μικρού παιδιού ζει τον δικό της Γολγοθά, τον οποίο προσπάθησε να αντιμετωπίσει με αξιοπρέπεια.

Τα προβλήματα ξεκίνησαν με την ασθένεια και τις χειρουργικές επεμβάσεις τις οποίες έχει υποβληθεί ο πατέρας της οικογένειας.

Ο ίδιος βρέθηκε αντιμέτωπος με ένα χρέος ύψους 7 χιλιάδες ευρώ προς την ΔΕΗ, ως συνέπεια ρευματοκλοπής από ζευγάρι αλλοδαπών, που έμεναν στο οίκημα τα προηγούμενα χρόνια. Ανέλαβε όμως την ευθύνη του διακανονισμού ώστε να έχει ρεύμα η οικογένειά του.

Τα προβλήματα υγείας για τον 55χρονο και τη σύζυγό του χειροτέρεψαν, με συνέπεια τα λίγα μεροκάματα που έκαναν, να σταματήσουν.

Το σκοτάδι τύλιξε το σπίτι τους, αλλά και τις ψυχές τους. Οι συνέπειες της δύσκολης κατάστασης που βιώνει εδώ και έξι μήνες η οικογένεια είναι εμφανείς. Ο μικρός Άγγελος, που ονειρεύεται να γίνει γιατρός, όταν μεγαλώσει, αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας. με ζαχαρώδη διαβήτη, εξαιτίας της κακής διατροφής.

Φίλοι και συγχωριανοί που έμαθαν έκπληκτοι ότι η οικογένεια ζει εδώ και έξι μήνες στο σκοτάδι, προσπάθησαν να βοηθήσουν και απευθύνθηκαν στον ΔΕΔΔΗΕ, χωρίς αποτέλεσμα, παρά την καλή πρόθεση των υπευθύνων.

Μόνη διέξοδος η βοήθεια του κόσμου, στον οποίο απευθύνονται, ζητώντας στήριξη, στην προσπάθεια να συγκεντρωθούν χρήματα και να πληρωθεί ο λογαριασμός ώστε η οικογένεια να ζήσει αξιοπρεπώς έστω και με τα 280 ευρώ, του επιδόματος κοινωνικής αλληλεγγύης, στα οποία βασίζεται η διαβίωσή τους.

Οποιοσδήποτε μπορεί να συνεισφέρει για να βοηθήσει την οικογένεια που έχει ανάγκη, καταβάλλοντας χρήματα στον λογαριασμό που ακολουθεί: 

IBAN - Alpha Bank GR0801406890689002101053743 (Αποστολάκη Μαρία – Αριστέα του Εμμανουήλ)

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια