Βανδάλισαν εκκλησία στο Κοκκίνη Χάνι - Ποιους «φωτογραφίζει» ο εφημέριος

Ηράκλειο
Βανδάλισαν εκκλησία στο Κοκκίνη Χάνι - Ποιους «φωτογραφίζει» ο εφημέριος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αγανακτισμένος ο ιερέας του ναού των Αγίων Αναργύρων στου Κοκκίνη για τα όσα παρατηρούνται σε ναούς στην περιοχή

Εξοργιστικές είναι οι εικόνες που αντικρίζουν καθημερινά όσοι περνούν έξω από τον Ιερό Ναό των Αγίων Αναργύρων στην περιοχή Κοκκίνη Χάνι, μερικά χιλιόμετρα μακριά από την πόλη του Ηρακλείου.

Όπως καταγγέλλει σε διαδικτυακή του ανάρτηση ο πατήρ Γεώργιος Μετοχιανάκης, τους προηγούμενους μήνες σημειώνονταν ανά τακτά χρονικά διαστήματα βανδαλισμοί, αλλά και ρύπανση του χώρου.

Στην επίμαχη ανάρτηση, ο ιερέας αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι η κατάσταση έχει φτάσει πλέον στο απροχώρητο, δημοσιεύοντας χαρακτηριστικές φωτογραφίες από το προαύλιο του ναού των Αγίων Αναργύρων. Ο πατήρ Γεώργιος Μετοχιανάκης εμφανίζεται αγανακτισμένος, ενώ επισημαίνει ότι θα αναγκαστούν να καταφύγουν «σε λύσεις όπως η καταγραφή με κάμερα τού προαύλιου του ναού και πιθανόν μηνύσεις».

Το τελευταίο “χτύπημα” των ασεβών έγινε, σύμφωνα με τον εφημέριο, το βράδυ του περασμένου Σαββάτου. Όπως αποκαλύπτει ο ίδιος στη χθεσινή του ανάρτηση στο Facebook, «χθες (σ.σ. προχθές) έβαλαν φωτιά στο δοχείο των κεριών στους Αγίους Αναργύρους...». Ωστόσο, σύμφωνα με τον ίδιο, το προηγούμενο διάστημα «ανεγκέφαλοι» ουρούσαν, έσπαζαν γλάστρες και κολονάκια, ενώ όταν ο ίδιος επιχείρησε να μιλήσει σε παιδιά που προχωρούσαν σε βανδαλισμούς μόνο που δεν του επιτέθηκαν, όπως λέει. Άξιον αναφοράς είναι το γεγονός ότι, σύμφωνα με τον ιερέα, οι παραβατικές αυτές συμπεριφορές δεν παρατηρήθηκαν μόνο στους Αγίους Αναργύρους, αλλά και στον ναό “Άξιον Εστί” στου Κοκκίνη Χάνι.

«Μετά από πολλή σκέψη κοινοποιούμε τις παρούσες φωτογραφίες για να δημοσιεύσουμε την κατάσταση που επικρατεί καθημερινά στο προαύλιο του Ιερού Ναού Αγίων Αναργύρων Κοκκίνη Χάνι και πριν αναγκαστούμε να καταφύγουμε σε λύσεις όπως η καταγραφή του προαυλίου του ναού και πιθανόν μηνύσεις», αναφέρει αρχικά ο π. Γεώργιος Μετοχιανάκης, εφημέριος του Ιερού Ναού Υπεραγίας Θεοτόκου “Άξιον Εστί”.

Όλο το καλοκαίρι δυστυχώς καθημερινά καταγράφαμε παραβατικές συμπεριφορές τόσο στον ναό των Αγίων Αναργύρων όσο και στον ναό “Άξιον Εστίν” της ενορίας μας. Ανεγκέφαλοι και ασεβείς δε δίσταζαν ν ουρούν στον ναό, να αφήνουν τσιγάρα και αναψυκτικά, να σπάζουν φώτα, γλάστρες... κολονάκια και πολλά άλλα.... Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο. Χθες έβαλαν φωτιά στο δοχείο των αποκήρων στους Αγίους Αναργύρους...

Δυστυχώς, και πάρα τα δύσκολα οικονομικά (η ενορία αδυνατεί ν πληρώσει το ρεύμα της), θα καταφύγουμε στην τοποθέτηση κλειστού κυκλώματος καταγραφής για να δούμε επιτέλους ποιοι είναι αυτοί που εκμηδενίζουν κόπο και προσφορά των ενοριτών και διεξάγουν τέτοιους βανδαλισμούς, βάζοντας σε κίνδυνο όχι μόνο την αξιοπρέπειά των αλλά και τη ζωή των περιοίκων...», αναφέρει στην επίμαχη ανάρτησή του ο π. Γεώργιος Μετοχιανάκης, ο οποίος συμπλήρωσε με νόημα: «Τολμώ να διατυπώσω και να πω... Μην πιάσω κανέναν... Αρκετά...».

«Δε θέλω να θίξω τίποτα και κανέναν...»

«Έχω πιάσει παιδιά να βανδαλίζουν στην πίσω πλευρά του “Άξιον Εστίν”... Έχω καταγράψει μεγάλου κυβισμού αυτοκίνητα να έρχονται και να κάνουν σαν τρελά στην πλατεία, λες και πάνε σε αγώνα δρόμου... αδιαφορώντας αν βρίσκονται άνθρωποι και παιδιά που παίζουν... Μίλησα σε παιδιά που βανδάλιζαν και στον ναό και στο σχολείο... Μόνο που δε μου επιτέθηκαν... Θα σπάσω τη σιωπή μου και θα καταφύγω στην Αστυνομία. Το πράγμα πια έχει ξεφύγει... Συγνώμη για το ύφος αλλά δεν πάει άλλο... Καλά Χριστούγεννα!!!», αναφέρει, κλείνοντας, ο εφημέριος.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News