Ηράκλειο

«Δώρο» στους μικρούς ήρωες της Παιδοογκολογικής του ΠΑΓΝΗ

Για τους πραγματικούς υπέρ-ήρωες της καθημερινότητάς μας….

Συγκινητική πράξη για τα παιδιά που μάχονται καθημερινά, σαν μικροί ήρωες. Πριν μερικές μέρες έκαναν στον Γιάννη Τσιγκένη μια πρόταση από την ομάδα Ελπίδων του Ηροδότου για μια δωρεά στον χώρο της Παιδοογκολογικής κλινικής του ΠΑΓΝΗ, τη δημιουργία ενός γλυπτού που θα δώσει χρώμα μα και ελπίδα σε αυτά τα παιδιά που ζουν για λίγο ή για πολύ στο χώρο αυτό.

Όπως ο ίδιος αφηγείται ο κ.Τσιγκένης σε ανάρτησή του σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης:

"Χωρίς δεύτερη σκέψη αποδέχτηκα την πρόταση έχοντας περάσει τον δικό μου Γολγοθά των χημειοθεραπειών και ξέροντας τι σημαίνει η ελπίδα για το αύριο να βγεις νικητής από αυτή την μάχη….

Η επόμενη κίνηση μου ήταν να πάρω τηλέφωνο την φίλη και συνεργάτιδα στα εικαστικά θέματα Άννα Φραγκάκη καταθέσαμε τις ιδέες μας για το θέμα που μπορούμε να δώσουμε στον χώρο αυτό και τελικά καταλήξαμε στην ιδέα της Άννας τον μικρό ήρωα έναν ήρωα γεμάτο από αγάπη, χαρά, θέληση και ελπίδα.

Ήρωας ή μαχητής είναι συνήθως οι λέξεις που συνοδεύουν αυτά τα παιδιά… μα για μένα είναι μόνο παιδιά… Κανένα παιδί δεν διάλεξε να γίνει ήρωας ή να παλέψει με τον κακό δράκο του παραμυθιού. Κι όμως αναγκάζεται να παλέψει, να πολεμήσει, να πέσει και να σηκωθεί, να τα βάλει με το δράκο που κανένας άλλος δεν θα τολμούσε όσο δυνατός, όσο ήρωας, όσο μαχητής κι αν ήταν…

Όπως αποδεικνύεται, τα παιδιά αυτά είναι οι πραγματικοί υπέρ-ήρωες της καθημερινότητάς μας….

Οι γονείς… φάροι αναμμένοι φωτίζουν τις σκοτεινές στιγμές τους… Για όλους αυτούς αξίζει ένα ευχάριστο περιβάλλον και ένας φίλος σαν και αυτά ένας μικρός υπέρ-ήρωας που θα κοσμεί από σήμερα το χώρο τους με την ελπίδα να τον κοιτούν και να παίρνουν λίγη χαρά και πολύ δύναμη.

Γιατί κάνεις δεν πρέπει να είναι μόνος τέτοιες στιγμές…..Άννα Φραγκάκη

Για αυτά τα παιδιά για τον ήρωα που κρύβουν μέσα τους…".

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια