Ηράκλειο

Ισόβια κάθειρξη σε 2 κατηγορούμενους για το φονικό στο Αντισκάρι – 15 χρόνια κάθειρξη για τον μικρότερο αδερφό

Το δικαστήριο απέρριψε ομόφωνα τα αιτήματα περί χορήγησης ελαφρυντικών

Ένοχοι κρίθηκαν σήμερα και οι τρεις Κρητικοί που εμπλέκονται στην υπόθεση δολοφονίας του 51χρονου Κώστα Προβιδάκη, τον Μάρτιο του 2014, στο Αντισκάρι της Μεσαράς. 

Το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Ανατολικής Κρήτης έκρινε  τους κατηγορούμενους ομόφωνα ένοχους για ανθρωποκτονία από πρόθεση με άμεσο δόλο, από κοινού.  

Ακολούθησαν οι αγορεύσεις των συνηγόρων υπεράσπισης προκειμένου να χορηγηθούν ελαφρυντικά στους εντολείς τους.

Ωστόσο, το δικαστήριο απέρριψε ομόφωνα τα αιτήματα περί χορήγησης ελαφρυντικών. 

Ακολούθησε η πρόταση της Εισαγγελέως της Έδρας επί της ποινής: Η Αντιεισαγγελέας Εφετών Ανατολικής Κρήτης πρότεινε να επιβληθεί η ποινή της ισόβιας κάθειρξης και στους τρεις καταδικασθέντες.

Ακολούθησαν οι αγορεύσεις των συνηγόρων υπεράσπισης επί των ποινών. 

Τελικά, το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Ανατολικής Κρήτης επέβαλε ομόφωνα ποινές ισόβιας κάθειρξης στους δύο πρώτους κατηγορούμενους (τον 39χρονο και τον 33χρονο), ενώ στον 31χρονο κατηγορούμενο επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 15 ετών κατά πλειοψηφία (4-3): Η Πρόεδρος της Έδρας και οι δύο εφέτες έκριναν ότι πρέπει να καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη, ενώ οι τέσσερις ένορκοι έκριναν ότι πρέπει να του επιβληθεί κάθειρξη 15 ετών.

Επισημαίνεται ότι ο 31χρονος έχει ήδη μείνει στη φυλακή 6 χρόνια και 8 μήνες, έχοντας εκτίσει συνολικά τα 3/5 της ποινής του.

Ως εκ τούτου, δεν αναμένεται να μείνει για πολύ καιρό ακόμη στη φυλακή.

Νωρίτερα είχε, πάντως, λάβει χώρα μια απρόσμενη εξέλιξη: Ο 31χρονος Κρητικός (ο νεαρότερος από τα δύο αδέρφια που είναι κατηγορούμενοι) ομολόγησε, με δάκρυα στα μάτια, ότι χτύπησε και αυτός τον αείμνηστο Προβιδάκη κατά το επίμαχο συμβάν. 

Υπενθυμίζεται ότι καθ’ όλη τη διάρκεια της δίκης, ο 31χρονος υποστήριζε ότι δεν είχε xτυπήσει το θύμα, ενώ την ευθύνη για το περιστατικό είχε αναλάβει ο 39χρονος αδερφός του. 

Τόσο τα δύο αδέρφια, όσο και ο 33χρονος συγκατηγορούμενός τους έχουν καταδικαστεί πρωτόδικα σε ποινές ισόβιας κάθειρξης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια