Σε απόγνωση οι οικοδόμοι – Ζητούν οικονομική ενίσχυση λόγω lockdown

Ηράκλειο
Σε απόγνωση οι οικοδόμοι – Ζητούν οικονομική ενίσχυση λόγω lockdown

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παρέδωσαν υπόμνημα στην Περιφέρεια

Υπόμνημα για την επείγουσα ανάγκη οικονομικής ενίσχυσης των οικοδόμων και άλλων εργαζομένων στις Κατασκευές λόγω των συνεπειών του lockdown παρέδωσε την Τετάρτη αντιπροσωπεία της Διοίκησης του Συνδικάτου Οικοδόμων προς τον Γενικό Γραμματέα Περιφέρειας Κρήτης, στα πλαίσια της Πανελλαδικής δράσης των οικοδόμων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση:

«Μέχρι σήμερα οι οικοδόμοι που δουλεύουν στη συμβατική οικοδομή και στα μικρά ιδιωτικά οικοδομοτεχνικά έργα παραμένουν χωρίς καμία οικονομική στήριξη λόγω των συνεπειών των περιοριστικών μέτρων, παρόλο που ένα μεγάλο μέρος έχει διακόψει την εργασία του λόγω του φόβου της διασποράς του κορωνοϊού.

Από πλευράς υπουργείων δεν έχει παρθεί κανένα μέτρο για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα, όπως είχε γίνει κατά την πρώτη φάση της πανδημίας, τον Απρίλιο.

Ένα πάρα πολύ μικρό μέρος οικοδόμων, που εργάζονται σε μικρές κατασκευαστικές εταιρίες και είναι ενταγμένοι στο σύστημα ΕΡΓΑΝΗ, έχουν τη δυνατότητα στήριξης με το τρόπο της αναστολής των συμβάσεων τους εφόσον τους θέσουν σε αναστολή οι εργοδότες τους.

Η συντριπτική πλειοψηφία των οικοδόμων είναι έξω από κάθε μέτρο του υπουργείου Εργασίας και της κυβέρνησης, στην ουσία «δεν υπάρχουν».

Κατά συνέπεια, απαιτούμε άμεσα να ενταχθούν οι οικοδόμοι στην οικονομική στήριξη των εργαζομένων που πλήττονται από την πανδημία του κορωνοϊού και την καραντίνα.

Διαφορετικά πρόκειται να καταδικαστεί σε οικονομική ανέχεια ένας κλάδος που οι εργαζόμενοί του πλήρωσαν για πολλά χρόνια τις μεγάλες συνέπειες της οικονομικής κρίσης».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News