Εν αναμονή της απόφασης για το φονικό στο Αντισκάρι

Ηράκλειο
Εν αναμονή της απόφασης για το φονικό στο Αντισκάρι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Αυλαία» αναμένεται να πέσει σήμερα στην πολύκροτη δίκη

Εντός της σημερινής ημέρας αναμένεται - όπως όλα δείχνουν - η απόφαση του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Ανατολικής Κρήτης για την υπόθεση του Κώστα Προβιδάκη, ο οποίος βρήκε φρικτό θάνατο, τον Μάρτιο του 2014, στο Αντισκάρι της Μεσαράς.

Η εκδίκαση της πολύκροτης υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό μπήκε προχθές στην τελική ευθεία με την πρόταση της εισαγγελέως της Έδρας, η οποία πρότεινε να κηρυχθούν ένοχοι και οι τρεις άνδρες που κάθονται στο εδώλιο: Πρόκειται για δύο αδέρφια 39 και 31 ετών, καθώς κι έναν 33χρονο, οι οποίοι εκτίνουν ποινές ισόβιας κάθειρξης για την ανθρωποκτονία του αείμνηστου Προβιδάκη.

Σύμφωνα με την εισαγγελέα, και οι τρεις τους ευθύνονται για τον θάνατο του άτυχου 51χρονου, ενώ όπως η ίδια επισήμανε κατά την αγόρευσή της οι τρεις άνδρες είχαν «συγκλίνουσα δράση». Η εισαγγελική λειτουργός υποστήριξε ακόμη ότι ο θάνατος του αείμνηστου Προβιδάκη οφείλεται σε βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, καθώς από τα χτυπήματα που δέχτηκε επήλθε βλάβη του εγκεφαλικού του στελέχους. Η εισαγγελέας της Έδρας ανέφερε ακόμη ότι το θύμα δεχόταν «ανελέητα χτυπήματα» για ένα τέταρτο της ώρας. Σύμφωνα με την εισαγγελέα, οι δράστες χτυπούσαν τον Προβιδάκη με «ζωώδη ένστικτα», ενώ η ίδια επισήμανε ότι και ο 39χρονος, αλλά και ο 33χρονος χτύπησαν το θύμα με κατσούνα. Υπενθυμίζεται ότι πριν από μερικές ημέρες είχαν απολογηθεί ενώπιον της Έδρας οι τρεις άνδρες, οι οποίοι έχουν καταδικαστεί σε πρώτο βαθμό σε ποινές ισόβιας κάθειρξης για την εμπλοκή τους στην υπόθεση. Την ευθύνη για το τραγικό συμβάν ανέλαβε ο ένας εξ αυτών. Πρόκειται για τον μεγαλύτερο από τους δύο αδερφούς που είναι κατηγορούμενοι, ηλικίας 39 ετών. Τόσο ο 39χρονος, όσο κι ο 31χρονος αδερφός του, αλλά και ο 33χρονος συγκατηγορούμενός τους ζήτησαν συγνώμη από την οικογένεια του αδικοχαμένου ναυτικού. Ωστόσο, ο 33χρονος κι ο 31χρονος ισχυρίστηκαν ότι σε καμία περίπτωση δε χτύπησαν το θύμα.

Η πολύκροτη δίκη συνεχίζεται σήμερα με τη διαδικασία των αγορεύσεων των συνηγόρων υπεράσπισης. Μετά το πέρας των αγορεύσεων - κατά πάσα πιθανότητα - θα έχουμε την έκδοση της απόφασης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News