Δημοτικό Συμβούλιο: Υπερψηφίστηκαν τα τέλη κοινοχρήστων – Έρχεται η «μάχη» για το τεχνικό πρόγραμμα

Ηράκλειο
Δημοτικό Συμβούλιο: Υπερψηφίστηκαν τα τέλη κοινοχρήστων – Έρχεται η «μάχη» για το τεχνικό πρόγραμμα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το Δημοτικό Συμβούλιο με αντικείμενο το τεχνικό πρόγραμμα του δήμου για το 2021 που αναμένεται να προγραμματιστεί μέσα στις προσεχείς ημέρες

Με συντριπτική πλειοψηφία, (άπαντες ψήφισαν υπέρ πλην μονάχα της Λαϊκής Συσπείρωσης που ψήφισε με βάση δικό της πολιτικό σκεπτικό λευκό), όπως άλλωστε αναμενόταν, πέρασαν απόψε στο Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου τα νέα δημοτικά τέλη χρήσης κοινοχρήστων χώρων για το 2021, όπου θα έχουμε οριζόντια μείωση ύψους 50% για όλες, ανεξαιρέτως, τις περιοχές του δήμου.

Πλέον, το ενδιαφέρον στρέφεται στην επόμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, μέσα στις προσεχείς ημέρες, όπου θα έρθει προς συζήτηση και ψήφιση ένα μεγάλο θέμα. Θέμα που δεν είναι άλλο από το τεχνικό πρόγραμμα του δήμου για τη νέα χρονιά.

Το Δημοτικό Συμβούλιο με αντικείμενο το τεχνικό πρόγραμμα του δήμου για το 2021 που αναμένεται να προγραμματιστεί μέσα στις προσεχείς ημέρες αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον μετά τα νέα δεδομένα που βάζουν στο τραπέζι οι 3 παρατάξεις της αντιπολίτευσης που έχουν καθιερώσει πλέον να προχωρούν σε κοινές παρεμβάσεις για τα μεγάλα θέματα.

Όπως είχαν επί της ουσίας προαναγγείλει, οι παρατάξεις «Ηράκλειο 3.7.5», με επικεφαλής τον Γιάννη Κουράκη, «Ηράκλειο-Ενεργοί Πολίτες» με επικεφαλής τον Ηλία Λυγερό και «Συν+Πραξη Δημοτών» με επικεφαλής τον Πέτρο Ινιωτάκη  κατέθεσαν  σήμερα δική τους κοινή εναλλακτική πρόταση για το νέο τεχνικό πρόγραμμα του δήμου Ηρακλείου, έναντι της εισήγησης της δημοτικής αρχής.

Πλέον τα τινά είναι δυο όταν τεθεί προς ψήφιση το τεχνικό πρόγραμμα στο δημοτικό συμβούλιο.

Είτε θα παρουσιαστούν στο συμβούλιο και θα  τεθούν προς ψήφιση και οι 2 προτάσεις, δηλαδή και η εισήγηση της δημοτικής αρχής και η αντι-πρόταση των 3 της αντιπολίτευσης, σε μια περίπτωση που βάσει  την αναλογία δυνάμεων και εδρών  θα υπερψηφιστεί η αντι-πρόταση της αντιπολίτευσης και θα απορριφθεί η εισήγηση της δημοτικής αρχής. Είτε συμπολίτευση και αντιπολίτευση θα έρθουν σε μια συνεννόηση, διαμορφώνοντας ένα κοινά αποδεκτό σχέδιο τεχνικού προγράμματος ενόψει του επόμενου συμβουλίου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News