Ισχυρή καταιγίδα στο Ηράκλειο - Τι πρέπει να προσέξουν οι πολίτες

Ηράκλειο
Ισχυρή καταιγίδα στο Ηράκλειο - Τι πρέπει να προσέξουν οι πολίτες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έντονη καταιγίδα έπληξε την πόλη του Ηρακλείου με τους δρόμους να μετατρέπονται σε ποτάμια, νωρίς το απόγευμα της Κυριακής

Σε ποτάμια μετατράπηκαν οι δρόμοι στην πόλη του Ηρακλείου, νωρίς το απόγευμα της Κυριακής, από μία έντονη καταιγίδα.

Από νωρίς το απόγευμα της Κυριακής, ο γ.γ. Πολιτικής Προστασίας απηύθυνε ισχυρή σύσταση προς τους κατοίκους περιοχών της χώρα μας, που θα επηρεαστούν από τα έντονα φαινόμενα. Οι περιοχές που ήδη επηρεάζονται είναι η Κρήτη, τα Δωδεκάνησα, τα νησιά του Ιονίου, η δυτική Πελοπόννησος και οι Κυκλάδες.

Επίσης ανακοίνωση σχετικά με την επιδείνωση του καιρού, εξέδωσε η Πολιτική Προστασία Περιφέρειας Κρήτης μετά το έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων της ΕΜΥ που αναφέρει ότι αναμένονται στην περιφέρεια Κρήτης ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται κατά τόπους από θυελλώδεις ανέμους.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, τα φαινόμενα προβλέπεται να εκδηλωθούν σήμερα Κυριακή και αύριο Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου, ενώ για την αντιμετώπιση οποιουδήποτε προβλήματος έχουν τεθεί σε κατάσταση αυξημένης επιφυλακής, όλες οι υπηρεσίες και τα τεχνικά μέσα της περιφέρειας Κρήτης, που αποτελούν τον μηχανισμό της πολιτικής προστασίας.

Μάλιστα στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι οι πολίτες θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί σε περιοχές όπου εκδηλώνονται έντονα καιρικά φαινόμενα και να εφαρμόζουν τις οδηγίες αυτοπροστασίας, που περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων την προστασία πρόχειρων κατασκευών και την αποφυγή άσκοπων μετακινήσεων κυρίως σε περιοχές που υπάρχουν χείμαρροι ή ρέματα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News