Ηράκλειο

Lockdown: Διαδικτυακά ορκίστηκαν απόφοιτοι γιατροί του Πανεπιστημίου Κρήτης

Τηλε-ορκωμοσία αποφοίτων ιατρών του Πανεπιστημίου Κρήτης

Η τελετή πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του κοσμήτορα της Σχολής, καθηγητή Γεωργίου Εμμ. Κοχιαδάκη

Με τηλε-ορκωμοσία ορκίστηκαν χθες οι 15 απόφοιτοι της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης του έτους 2019-2020.

Λόγω της λήψης των αναγκαίων μέτρων για την αντιμετώπιση και τον περιορισμό της διάδοσης του κορωνοϊού COVID-19, η τελετή πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του κοσμήτορα της Σχολής, καθηγητή Γεωργίου Εμμ. Κοχιαδάκη, με τη διαδικασία της τηλεδιάσκεψης, τηρώντας τους όρους και προϋποθέσεις της προστασίας των προσωπικών δεδομένων, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις. Ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης, καθηγητής Γ. Μ. Κοντάκης, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου, κ. Χ. Βαβουρανάκης, και οι απόφοιτοι μαζί με τους γονείς τους συμμετείχαν διαδικτυακά.

Ο κοσμήτορας της Ιατρικής Σχολής, καθηγητής Γεώργιος Εμμ. Κοχιαδάκης, απηύθυνε χαιρετισμό στους απόφοιτους και στους γονείς τους, που ως αποτέλεσμα του κορωνοϊού δεν μπόρεσαν να παρίστανται στην τελετή ορκωμοσίας. Αναφέρθηκε στην Ιατρική Επιστήμη, πρωτίστως ως λειτούργημα με οικουμενικό ρόλο, που συνδέεται άμεσα με την προστασία του σημαντικού αγαθού της υγείας και την ανακούφιση των πασχόντων συνανθρώπων μας. Επισήμανε ότι ο όρκος του Ιπποκράτη συνεπάγεται τη σημαίνουσα δέσμευση των αποφοίτων να υπηρετήσουν με αφοσίωση, πάθος, συνέπεια και αυταπάρνηση τις αρχές, τις αξίες και το ανθρωπιστικό νόημα που αποπνέει η ιατρική παιδεία που έχουν λάβει. Τέλος, ανέφερε ότι οι γνώσεις, οι εμπειρίες και τα εφόδια που τους παρείχε η Σχολή, καθώς επίσης και το προνόμιο των πολλά υποσχόμενων διαγνωστικών και θεραπευτικών τεχνολογιών που βρίσκονται σε εξέλιξη, θα αποτελέσουν τον σύμμαχό τους, αναφορικά με τον ανθρωπιστικό έργο που καλούνται στο εξής να επιτελέσουν.

Χαιρετισμό απηύθυνε ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης, καθηγητής Γεώργιος Μ. Κοντάκης, με τη νέα του ιδιότητα, έχοντας διατελέσει έξι χρόνια ως κοσμήτορας της Ιατρικής Σχολής, εκφράζοντας την αισιοδοξία του ότι σύντομα θα παρέλθει η περίοδος της πανδημίας που βιώνουμε τους τελευταίους μήνες, ώστε ο φοιτητικός κόσμος, οι ακαδημαϊκοί δάσκαλοι και όλη η κοινωνία να είναι ελεύθερη για ζωντανές σχέσεις χωρίς τόση απόσταση. Επισήμανε ότι η Ιατρική Σχολή είναι η πρώτη Σχολή που καθιέρωσε τον Μάρτιο του 2020 τις διαδικτυακές ορκωμοσίες. Ανέφερε ότι ο όρκος του Ιπποκράτη θα συνοδεύει τους απόφοιτους για μια ζωή, και ότι η Ιατρική θα πρέπει να ασκείται, εάν όχι σαν λειτούργημα, τουλάχιστον σαν αξιοπρεπές επάγγελμα. Συνεχάρη τους απόφοιτους για την επιτυχία τους, τους ευχήθηκε καλή σταδιοδρομία και τους προέτρεψε να προσφέρουν πάντα στους ανθρώπους που έχουν ανάγκη, στοχεύοντας στον ανθρωποκεντρικό χαρακτήρα της Ιατρικής.

Ακολούθησε η απονομή του καθιερωμένου Βραβείου Αριστείας στον πρώτο σε βαθμολογία από τους αποφοιτούντες της Ιατρικής Σχολής.

Εκ μέρους του Ιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου απεύθυνε χαιρετισμό ο ιατρός κ. Χ. Βαβουρανάκης, καλωσορίζοντας τους απόφοιτους στην ιατρική οικογένεια. Ανέφερε ότι, στο πλαίσιο επιβράβευσης της αριστείας, με απόφαση του Δ.Σ. του Ιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου έχει καθιερωθεί σε κάθε τελετή ορκωμοσίας αποφοίτων της Ιατρικής Σχολής η χορηγία του “Βραβείου Αριστείας” χρηματικού ποσού ύψους πεντακοσίων (500) ευρώ στον πρωτεύσαντα απόφοιτο. Στην εν λόγω ορκωμοσία το χρηματικό βραβείο απονεμήθηκε στην απόφοιτο κ. Μαρία Γεωργοπούλου. Τους ευχήθηκε να κατακτήσουν τη γνώση και να τη μετατρέψουν σε δράση και προσφορά, διατηρώντας τη νεότητα, τον ενθουσιασμό στον νου και τη ψυχή τους. Προέτρεψε τους απόφοιτους να παραμείνουν πιστοί στις αρχές, τις αξίες και τα ιδανικά τους, να επενδύσουν στη μοναδικότητα, στο όραμα, στη δύναμη και στην αυτοπεποίθησή τους, θυμούμενοι πάντα ότι η καταξίωση της Ιατρικής επαφίεται στο ήθος και στην ηθική των γιατρών.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια